Za 5 osoba
100 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
1/2 kafena kašičica šećera
1/2 kafena kašičica soli
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
oko 1/2 kg brašna
200 g mlevenog mesa
50 g rendanog kačkavalja
so, biber, vegeta
Priprema
TESTO:
U činiju sipati brašno, dodati suvi kvasac, so i šećer.
Promešati pa dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
FIL:
Meso propržiti na zagrejanom ulju.
Začiniti po ukusu i ostaviti da se ohladi.
U meso dodati rendan kačkavalj.
Sve dobro sjediniti.
Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u veliki krug i iseći trouglove.
Na svaki trougao staviti po malo fila.
Uviti u kiflice.
Ređati u podmazan plek.
Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Sastojci
Za 5 osoba
100 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
1/2 kafena kašičica šećera
1/2 kafena kašičica soli
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
oko 1/2 kg brašna
200 g mlevenog mesa
50 g rendanog kačkavalja
so, biber, vegeta
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
TESTO:
U činiju sipati brašno, dodati suvi kvasac, so i šećer.
Promešati pa dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
FIL:
Meso propržiti na zagrejanom ulju.
Začiniti po ukusu i ostaviti da se ohladi.
U meso dodati rendan kačkavalj.
Sve dobro sjediniti.
Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u veliki krug i iseći trouglove.
Na svaki trougao staviti po malo fila.
Uviti u kiflice.
Ređati u podmazan plek.
Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.