Zelje iseći na kraće trake. Praziluk sitno iseckati. Šargarepu, koren peršuna i koren celera krupno narendati. Krompir iseckati na kockice.
Ulje sipati u dublju posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti pripremljeni praziluk, šargarepu, koren peršuna i koren paškanata. Propržiti vrlo kratko na srednjoj temperaturi, oko 2-3 minuta. Zatim sipati 1,3 l vrele vode, dodati iseckani krompir i na tihoj temperaturi kuvati (poklopljeno) dok krompir ne omekša. Zatim ubaciti izmrvljene kockice za supu i zelje. Promešati i pustiti da provri. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu.
Kukuruzno brašno rastvoriti u 50 ml hladne vode, sipati u čorbicu i promešati. Kada čorbica provri, pustiti da se kuva oko dva minuta, pa u tankom mlazu uz mešanje sipati pavlaku za kuvanje. Promešati čorbicu, probati da li je treba još posoliti i čim provri skloniti je sa vatre.
Sastojci
Za 8 osoba
200 g Zelje
100 g Praziluk
100 g Šargarepa
80 g Peršun
60 g Celer
200 g Krompir
2 komad/a Kockica za supu
1,3 l Voda
1 supena kašika Kukuruzno brašno
50 ml Voda
200 ml Pavlaka (biljna)
1 malo Biber
1 malo Suvi začin
100 ml Ulje
Priprema
Priprema
Zelje iseći na kraće trake. Praziluk sitno iseckati. Šargarepu, koren peršuna i koren celera krupno narendati. Krompir iseckati na kockice.
Ulje sipati u dublju posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti pripremljeni praziluk, šargarepu, koren peršuna i koren paškanata. Propržiti vrlo kratko na srednjoj temperaturi, oko 2-3 minuta. Zatim sipati 1,3 l vrele vode, dodati iseckani krompir i na tihoj temperaturi kuvati (poklopljeno) dok krompir ne omekša. Zatim ubaciti izmrvljene kockice za supu i zelje. Promešati i pustiti da provri. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu.
Kukuruzno brašno rastvoriti u 50 ml hladne vode, sipati u čorbicu i promešati. Kada čorbica provri, pustiti da se kuva oko dva minuta, pa u tankom mlazu uz mešanje sipati pavlaku za kuvanje. Promešati čorbicu, probati da li je treba još posoliti i čim provri skloniti je sa vatre.
Tagovi