U posudu u kojoj pravite (savet da bude veća šerpa) stavite ulja toliko da pokrije dno. U ulje staviti 1 glavicu luka sitno iseckano (po mogućstvu i najbolje je u secku). Dinstati 5 minuta. U luk fodati sitno iseckanu (moze u secku) 2 sargarepe. Sargarepu i luk dinstati oko 5 minuta. U sargarepu i luk dodati kesicu grška (450g). Dinstati oko 2 minuta i dodati vode toliko da pokrije grašak (od prilike 1 l). Povremeno promešati. Kada počne da vrije u grašak dodati 2 krompira iseckana na kockice (može, a i ne mora, ja volim sa krompirom). Sve to krckati. Kada se skuva krompir sa graškom u to dodati 500 ml tomatella. Sve to krckati 10 minuta. Pri kraju dodate zacine po ukusu (so, biber, beli luk, mirodjiju, peršun, kari,...). Posle dodatka zacina krčkati jos 10 min. Prijatno!
Sastojci
Za 8 osoba
450 g Grašak
500 ml Paradajz (tomatello)
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Crni luk
2 komad/a Krompir
Priprema
Priprema
U posudu u kojoj pravite (savet da bude veća šerpa) stavite ulja toliko da pokrije dno. U ulje staviti 1 glavicu luka sitno iseckano (po mogućstvu i najbolje je u secku). Dinstati 5 minuta. U luk fodati sitno iseckanu (moze u secku) 2 sargarepe. Sargarepu i luk dinstati oko 5 minuta. U sargarepu i luk dodati kesicu grška (450g). Dinstati oko 2 minuta i dodati vode toliko da pokrije grašak (od prilike 1 l). Povremeno promešati. Kada počne da vrije u grašak dodati 2 krompira iseckana na kockice (može, a i ne mora, ja volim sa krompirom). Sve to krckati. Kada se skuva krompir sa graškom u to dodati 500 ml tomatella. Sve to krckati 10 minuta. Pri kraju dodate zacine po ukusu (so, biber, beli luk, mirodjiju, peršun, kari,...). Posle dodatka zacina krčkati jos 10 min. Prijatno!
Tagovi