Sastojci

Za 8 osoba

Posni grašak

450 g Grašak

500 ml Paradajz (tomatello)

2 komad/a Šargarepa

1 komad/a Crni luk

2 komad/a Krompir

Priprema

Priprema

U posudu u kojoj pravite (savet da bude veća šerpa) stavite ulja toliko da pokrije dno. U ulje staviti 1 glavicu luka sitno iseckano (po mogućstvu i najbolje je u secku). Dinstati 5 minuta. U luk fodati sitno iseckanu (moze u secku) 2 sargarepe. Sargarepu i luk dinstati oko 5 minuta. U sargarepu i luk dodati kesicu grška (450g). Dinstati oko 2 minuta i dodati vode toliko da pokrije grašak (od prilike 1 l). Povremeno promešati. Kada počne da vrije u grašak dodati 2 krompira iseckana na kockice (može, a i ne mora, ja volim sa krompirom). Sve to krckati. Kada se skuva krompir sa graškom u to dodati 500 ml tomatella. Sve to krckati 10 minuta. Pri kraju dodate zacine po ukusu (so, biber, beli luk, mirodjiju, peršun, kari,...). Posle dodatka zacina krčkati jos 10 min. Prijatno!