Piletinu iseći na šnicle, prelijti jogurtom i ostaviti da odstoji dava sata u frižideru. Šnicle ispržiti na malo ulja na gril tiganju. Pred kraj dodati so, biber i kari po ukusu. Ananas izvaditi iz konzerve, ocediti i propržiti na ulju od šnicli 1 minut. Dodati paradajz i susam. Krčkati uz lagano mešanje 5 minuta. Sjediniti sa piletinom i zajedno kuvati još par. Servirati uz ražani hleb, seckani crni luk i belo vino.
Recept za nagradni konkurs: Slavski Izazov
Sastojci
Za 6 osoba
500 g pilećeg filea
1 čaša jogurta
1 konzerva ananasa u komadićima
3 supena kašika susama
4 prstohvat/a soli
2 prstohvat/a bibera
1 nekoliko karija
1 čaša paradajza za kuvanje
Priprema
Priprema jela:
Piletinu iseći na šnicle, prelijti jogurtom i ostaviti da odstoji dava sata u frižideru. Šnicle ispržiti na malo ulja na gril tiganju. Pred kraj dodati so, biber i kari po ukusu. Ananas izvaditi iz konzerve, ocediti i propržiti na ulju od šnicli 1 minut. Dodati paradajz i susam. Krčkati uz lagano mešanje 5 minuta. Sjediniti sa piletinom i zajedno kuvati još par. Servirati uz ražani hleb, seckani crni luk i belo vino.