Za 4 osoba
1/2 l mleka
1 kafena kašičica šećera
2 kafena kašičica soli
1 kockica (20 gr) kvasca
4 komad/a jaja
oko 800 g brašna
250 g margarina
Priprema
U mlako mleko dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
Dodati 3 jajeta i 1 belance.
Polako dodavati brašno i umesiti glatko testo.
Ostaviti 10-ak minuta.
Testo rastanjiti oklagijom debljine 1 cm.
Margarin umutiti pa podeliti na 4 dela.
Premazati testo 1/4 margarina.
Presaviti sa svih strana i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Postupak ponoviti još 3 puta.
Oblikovati pogaču veličine tepsije.
Staviti u podmazanu tepsiju.
Ostaviti da odstoji 15-ak minuta.
Premazati žumancetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni.
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 l mleka
1 kafena kašičica šećera
2 kafena kašičica soli
1 kockica (20 gr) kvasca
4 komad/a jaja
oko 800 g brašna
250 g margarina
Priprema
Priprema
U mlako mleko dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
Dodati 3 jajeta i 1 belance.
Polako dodavati brašno i umesiti glatko testo.
Ostaviti 10-ak minuta.
Testo rastanjiti oklagijom debljine 1 cm.
Margarin umutiti pa podeliti na 4 dela.
Premazati testo 1/4 margarina.
Presaviti sa svih strana i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Postupak ponoviti još 3 puta.
Oblikovati pogaču veličine tepsije.
Staviti u podmazanu tepsiju.
Ostaviti da odstoji 15-ak minuta.
Premazati žumancetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni.