Kvasac izmrviti u mlakoj kiseloj vodi sa dodatkom šećera,i kašikom brašna i ostaviti da nadođe.Dodati prašak za pecivo, so, ulje i brašno.Zamesiti. Ostaviti da testo odstoji nekih 20-tak minuta. Rastanjiti koru kao za krofne, pa čašom vaditi krugove,napraviti četiri rupe sa grančicom bosiljka i ređati na pleh.Ostaviti tako da odstoje još malo, da narastu. Peći na 220 stepeni, dok lepo ne porumene, nekih 15-tak minuta. Pečene mladenčiće možete odozgo premazati sa malo vode upotrebom silikonske četkice , da omekšaju. Staviti u vanglu i prekriti providnom folijom,posle ih premazati medom i posuti orasima.Vodite računa da od date količine testa dobijete tačno 40 mladenčića.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 40 osoba
pola komada kvasca
500 ml mlake kisele vode
2 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
800 g Brašno T-400
2 dl ulja
po potrebi med
po potrebi mleveni orasi
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Kvasac izmrviti u mlakoj kiseloj vodi sa dodatkom šećera,i kašikom brašna i ostaviti da nadođe.Dodati prašak za pecivo, so, ulje i brašno.Zamesiti. Ostaviti da testo odstoji nekih 20-tak minuta. Rastanjiti koru kao za krofne, pa čašom vaditi krugove,napraviti četiri rupe sa grančicom bosiljka i ređati na pleh.Ostaviti tako da odstoje još malo, da narastu. Peći na 220 stepeni, dok lepo ne porumene, nekih 15-tak minuta. Pečene mladenčiće možete odozgo premazati sa malo vode upotrebom silikonske četkice , da omekšaju. Staviti u vanglu i prekriti providnom folijom,posle ih premazati medom i posuti orasima.Vodite računa da od date količine testa dobijete tačno 40 mladenčića.
Tagovi