Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 40 osoba

Testo

pola komada kvasca

500 ml mlake kisele vode

2 kašičica soli

1 kašičica šećera

800 g Brašno T-400

2 dl ulja

Za preliv

po potrebi med

Dekoracija

po potrebi mleveni orasi

Naši proizvodi

Priprema

Testo

Kvasac izmrviti u mlakoj kiseloj vodi sa dodatkom šećera,i kašikom brašna i ostaviti da nadođe.Dodati prašak za pecivo, so, ulje i brašno.Zamesiti. Ostaviti da testo odstoji nekih 20-tak minuta. Rastanjiti koru kao za krofne, pa čašom vaditi krugove,napraviti četiri rupe sa grančicom bosiljka i ređati na pleh.Ostaviti tako da odstoje još malo, da narastu. Peći na 220 stepeni, dok lepo ne porumene, nekih 15-tak minuta. Pečene mladenčiće možete odozgo premazati sa malo vode upotrebom silikonske četkice , da omekšaju. Staviti u vanglu i prekriti providnom folijom,posle ih premazati medom i posuti orasima.Vodite računa da od date količine testa dobijete tačno 40 mladenčića.