Hobotnicu ostavi da odstoji preko noci u hladnoj vodi pa je ujutru ocistiti. Zatim, staviti ponovo u hladnu vodu i prokuvati nekih pola sata, dok ne pusti boju i malo omeksa. Za to vreme kromoir ocistiti i iseci na vece kocke, kao i crni luk i sargarepu, usoliti i poredjati u tepsiju. Naliti belo vino, ulje i ubaciti ociscen beli luk. Hobotnicu iseci, tj osvojiti pipke od glave, ubaciti u tepsiju i prekriti folijom.
Pecenje
Peci na 200C° nekih 25 minuta o izvaditi iz rerne, skloniti foliju, promesati i vratiti u rernu da se krompir i hobotnica zapeku.
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a Hobotnica
1 kg Krompir
150 ml Belo vino
2 komad/a Crni luk
3 komad/a Beli luk
100 ml Ulje
2 komad/a Šargarepa
Priprema
Priprema
Hobotnicu ostavi da odstoji preko noci u hladnoj vodi pa je ujutru ocistiti. Zatim, staviti ponovo u hladnu vodu i prokuvati nekih pola sata, dok ne pusti boju i malo omeksa. Za to vreme kromoir ocistiti i iseci na vece kocke, kao i crni luk i sargarepu, usoliti i poredjati u tepsiju. Naliti belo vino, ulje i ubaciti ociscen beli luk. Hobotnicu iseci, tj osvojiti pipke od glave, ubaciti u tepsiju i prekriti folijom.
Pecenje
Peci na 200C° nekih 25 minuta o izvaditi iz rerne, skloniti foliju, promesati i vratiti u rernu da se krompir i hobotnica zapeku.
Tagovi