Sastojci

Za 4 osoba

Za pripremu

1 komad/a Hobotnica

1 kg Krompir

150 ml Belo vino

2 komad/a Crni luk

3 komad/a Beli luk

100 ml Ulje

2 komad/a Šargarepa

Priprema

Priprema

Hobotnicu ostavi da odstoji preko noci u hladnoj vodi pa je ujutru ocistiti. Zatim, staviti ponovo u hladnu vodu i prokuvati nekih pola sata, dok ne pusti boju i malo omeksa. Za to vreme kromoir ocistiti i iseci na vece kocke, kao i crni luk i sargarepu, usoliti i poredjati u tepsiju. Naliti belo vino, ulje i ubaciti ociscen beli luk. Hobotnicu iseci, tj osvojiti pipke od glave, ubaciti u tepsiju i prekriti folijom.

Pecenje

Peci na 200C° nekih 25 minuta o izvaditi iz rerne, skloniti foliju, promesati i vratiti u rernu da se krompir i hobotnica zapeku.