Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja.
Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg krompira
200 gr sira
2 glavice crnog luka
4 kom. jaja
1 kašičica sleve paprike
po ukusu so i biber
po želji mirođije
po potrebi brašna za valjanje
po potrebi ulja za prženje
Priprema
priprema:
Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja.
Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni.
Tagovi