Za 4 osoba
2 komad/a tikvice
1/2 kg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
100 g pirinča
1 komad/a svežeg paradajza
2 dl kuvanog paradajza
so, biber, vegeta
seckano lišće peršuna i mirođije
1 kafena kašičica sitne, slatke paprike
Priprema
Tikvice oljuštiti i iseći na kockice.
Crni i beli luk sitno iseckati, pa prodinstati.
Dodati meso i dobro upržiti.
Dodati pirinač i seckan paradajz.
Promešati, pa dodati tikvice i sipati oko 2 dl vode.
Poklopiti i dinstati dok ne omekša.
Naliti paradajz, i začiniti po ukusu.
Dodati sitnu papriku, seckan peršun i mirođiju.
Krčkati još par minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a tikvice
1/2 kg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
100 g pirinča
1 komad/a svežeg paradajza
2 dl kuvanog paradajza
so, biber, vegeta
seckano lišće peršuna i mirođije
1 kafena kašičica sitne, slatke paprike
Priprema
Priprema
Tikvice oljuštiti i iseći na kockice.
Crni i beli luk sitno iseckati, pa prodinstati.
Dodati meso i dobro upržiti.
Dodati pirinač i seckan paradajz.
Promešati, pa dodati tikvice i sipati oko 2 dl vode.
Poklopiti i dinstati dok ne omekša.
Naliti paradajz, i začiniti po ukusu.
Dodati sitnu papriku, seckan peršun i mirođiju.
Krčkati još par minuta.