Sastojci

Za 8 osoba

POTREBNI SASTOJCI

1 pakovanje/a Kaneloni

1/2 kg Mleveno meso

2 dl Paradajz sos

1 kafena kašičica Suvi začin

3 prstohvat/a Biber

3-5 komad/a Karanfilić

1 komad/a Crni luk

3 čen Beli luk

1/2 kafena kašičica Origano

1/2 kafena kašičica Bosiljak

3 prstohvat/a So

3 komad/a Lovorov list

SASTOJCI ZA BEŠAMEL SOS

2 supena kašika Ulje

2 supena kašika Brašno

3 dl Mleko

3 prstohvat/a So

I JOŠ

100 g Kačkavalj

Priprema

PRIPREMA FILA

Crni i beli luk sitno iseckati pa staviti da se malo isprži.

Zatim dodati mleveno meso i pržiti 10 minuta.

Preliti sa paradajz sosom,dodati navedene začine i kuvati još 15 minuta.

Pre punjenja kanelona iz fila izvaditi karanfilić i lovorov list.

PRIPREMA BEŠAMEL SOSA

U tiganju zagrejati ulje,pa dodati brašno i malo ga propržiti.

Sipati mleko i paziti da se ne naprave grudvice.Dodati so.

Kuvati dok se ne postigne željena gustina.

Sos ne treba da bude previše gust

PRIPREMA KANELONA

Kanelone puniti sa pripremljenim filom i ređati ih u pleh u kome će se peći.

Ukoliko sav fil nije potrošen,može se staviti između kanelona.

Kanelone preliti sa bešamel sosom.

Posuti sa rendanim kačkavaljem.

Pleh prekriti sa alu folijom i staviti da se peče pola sata na 180 stepeni.

Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da preliv dobije rumenu boju.