Za 8 osoba
1 pakovanje/a Kaneloni
1/2 kg Mleveno meso
2 dl Paradajz sos
1 kafena kašičica Suvi začin
3 prstohvat/a Biber
3-5 komad/a Karanfilić
1 komad/a Crni luk
3 čen Beli luk
1/2 kafena kašičica Origano
1/2 kafena kašičica Bosiljak
3 prstohvat/a So
3 komad/a Lovorov list
2 supena kašika Ulje
2 supena kašika Brašno
3 dl Mleko
100 g Kačkavalj
PRIPREMA FILA
Crni i beli luk sitno iseckati pa staviti da se malo isprži.
Zatim dodati mleveno meso i pržiti 10 minuta.
Preliti sa paradajz sosom,dodati navedene začine i kuvati još 15 minuta.
Pre punjenja kanelona iz fila izvaditi karanfilić i lovorov list.
PRIPREMA BEŠAMEL SOSA
U tiganju zagrejati ulje,pa dodati brašno i malo ga propržiti.
Sipati mleko i paziti da se ne naprave grudvice.Dodati so.
Kuvati dok se ne postigne željena gustina.
Sos ne treba da bude previše gust
PRIPREMA KANELONA
Kanelone puniti sa pripremljenim filom i ređati ih u pleh u kome će se peći.
Ukoliko sav fil nije potrošen,može se staviti između kanelona.
Kanelone preliti sa bešamel sosom.
Posuti sa rendanim kačkavaljem.
Pleh prekriti sa alu folijom i staviti da se peče pola sata na 180 stepeni.
Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da preliv dobije rumenu boju.
Sastojci
Za 8 osoba
1 pakovanje/a Kaneloni
1/2 kg Mleveno meso
2 dl Paradajz sos
1 kafena kašičica Suvi začin
3 prstohvat/a Biber
3-5 komad/a Karanfilić
1 komad/a Crni luk
3 čen Beli luk
1/2 kafena kašičica Origano
1/2 kafena kašičica Bosiljak
3 prstohvat/a So
3 komad/a Lovorov list
2 supena kašika Ulje
2 supena kašika Brašno
3 dl Mleko
3 prstohvat/a So
100 g Kačkavalj
Priprema
PRIPREMA FILA
Crni i beli luk sitno iseckati pa staviti da se malo isprži.
Zatim dodati mleveno meso i pržiti 10 minuta.
Preliti sa paradajz sosom,dodati navedene začine i kuvati još 15 minuta.
Pre punjenja kanelona iz fila izvaditi karanfilić i lovorov list.
PRIPREMA BEŠAMEL SOSA
U tiganju zagrejati ulje,pa dodati brašno i malo ga propržiti.
Sipati mleko i paziti da se ne naprave grudvice.Dodati so.
Kuvati dok se ne postigne željena gustina.
Sos ne treba da bude previše gust
PRIPREMA KANELONA
Kanelone puniti sa pripremljenim filom i ređati ih u pleh u kome će se peći.
Ukoliko sav fil nije potrošen,može se staviti između kanelona.
Kanelone preliti sa bešamel sosom.
Posuti sa rendanim kačkavaljem.
Pleh prekriti sa alu folijom i staviti da se peče pola sata na 180 stepeni.
Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da preliv dobije rumenu boju.
Tagovi