Sastojci

Za 20 osoba

Torta

4-5 komad/a krupnije jabuke

100 g secera

7 supena kašika secera

100 g oraha

1 kesica/e cimeta

/ / putera

1 pakovanje/a C Å lag classic

4 komad/a jaja

/ / brasno za posipanje serpe

50 g griza

Naši proizvodi

Priprema

Priprema jabuka

Serpu od 3 litre namazite margarinom, pospite brasnom I dno prekrite grizom da upije sok od jabuka.Jabuke izrendajte I pospite po grizu. Poprskajte secerom (ja stavim 7 punih kasika) I od gore dodajte orahe ili cimet.

Priprema patispana

Napravite patispan od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kasike secera, polako dodajte 4 zumanca I lagano umutite pa na kraju dodajte 4 kasike ostrog brasna pa polako sjedinita), patispan prelite preko oraha.

Pecenje i ukrasavanje

Rernu zagrejte na 200 stepeni I na donju zicu stavite serpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patispan ispecen, I ostavite jos malo u rerni da se jabuke "ististe".Tortu prevrnite na plitak tanjir, I ako je ostalo nesto jabuka na dno serpe, izvadite I stavite preko torte.Umutite 1 kesicu slaga I na ohladjene jabuke lepo premazite.

Uzivajte uz Mirin recept  Mirine zanimacije