Serpu od 3 litre namazite margarinom, pospite brasnom I dno prekrite grizom da upije sok od jabuka.Jabuke izrendajte I pospite po grizu. Poprskajte secerom (ja stavim 7 punih kasika) I od gore dodajte orahe ili cimet.
Priprema patispana
Napravite patispan od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kasike secera, polako dodajte 4 zumanca I lagano umutite pa na kraju dodajte 4 kasike ostrog brasna pa polako sjedinita), patispan prelite preko oraha.
Pecenje i ukrasavanje
Rernu zagrejte na 200 stepeni I na donju zicu stavite serpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patispan ispecen, I ostavite jos malo u rerni da se jabuke "ististe".Tortu prevrnite na plitak tanjir, I ako je ostalo nesto jabuka na dno serpe, izvadite I stavite preko torte.Umutite 1 kesicu slaga I na ohladjene jabuke lepo premazite.
Sastojci
Za 20 osoba
4-5 komad/a krupnije jabuke
100 g secera
7 supena kašika secera
100 g oraha
1 kesica/e cimeta
/ / putera
1 pakovanje/a C Å lag classic
4 komad/a jaja
/ / brasno za posipanje serpe
50 g griza
Naši proizvodi
Priprema
Priprema jabuka
Serpu od 3 litre namazite margarinom, pospite brasnom I dno prekrite grizom da upije sok od jabuka.Jabuke izrendajte I pospite po grizu. Poprskajte secerom (ja stavim 7 punih kasika) I od gore dodajte orahe ili cimet.
Priprema patispana
Napravite patispan od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kasike secera, polako dodajte 4 zumanca I lagano umutite pa na kraju dodajte 4 kasike ostrog brasna pa polako sjedinita), patispan prelite preko oraha.
Pecenje i ukrasavanje
Rernu zagrejte na 200 stepeni I na donju zicu stavite serpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patispan ispecen, I ostavite jos malo u rerni da se jabuke "ististe".Tortu prevrnite na plitak tanjir, I ako je ostalo nesto jabuka na dno serpe, izvadite I stavite preko torte.Umutite 1 kesicu slaga I na ohladjene jabuke lepo premazite.
Uzivajte uz Mirin recept Mirine zanimacije