Za 12 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
1 l Mleko
4 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom slatke pavlake
100 gr C Šećer u prahu 500g
250 gr Puter
300 gr Jagoda
3 dl Voda
1 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom jagode
150 gr Šećer
200 gr Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
- malo Preliv od jagode
Priprema fila
U mleko skuvati puding pa ga ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umutiti puter sa šećerom u prahu pa dodavati kašiku po kašiku pudinga i mutiti dok se ne dobije fini krem.
Posebno umutiti šlag.
U vodu ubaciti jagode i šećer pa kada se skuvaju dodati razmućen puding od jagode. Gotov je kada se zgusne. Ostaviti ga da se tek malo prohladi.
Filovanje
Pripremiti rozen kore.
Preko jedne rozen kore premazati prvo fil sa pudingom
Filovanje -slag
Pa preko slag....
Filovanje-vocni fil
Pa opet rozen kora. Ponavljati postupak s tim što na svakuj treću koru preko pudinga i šlaga ide voćni fil.
Voditi računa da se fil nanosi jednako na svaku koru.
Odozgore završiti sa šlagom. Po želji ukrasiti.
Ja sam koristila preliv od jagode.
Služenje
Ostaviti torticu u frižider da odstoji, najbolje da prenoći.
Seći na parčad i služiti.
Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Divnoća od voća
Sastojci
Za 12 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
1 l Mleko
4 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom slatke pavlake
100 gr C Šećer u prahu 500g
250 gr Puter
300 gr Jagoda
3 dl Voda
1 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom jagode
150 gr Šećer
200 gr Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
- malo Preliv od jagode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
U mleko skuvati puding pa ga ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umutiti puter sa šećerom u prahu pa dodavati kašiku po kašiku pudinga i mutiti dok se ne dobije fini krem.
Posebno umutiti šlag.
U vodu ubaciti jagode i šećer pa kada se skuvaju dodati razmućen puding od jagode. Gotov je kada se zgusne. Ostaviti ga da se tek malo prohladi.
Filovanje
Pripremiti rozen kore.
Preko jedne rozen kore premazati prvo fil sa pudingom
Filovanje -slag
Pa preko slag....
Filovanje-vocni fil
Pa opet rozen kora. Ponavljati postupak s tim što na svakuj treću koru preko pudinga i šlaga ide voćni fil.
Voditi računa da se fil nanosi jednako na svaku koru.
Odozgore završiti sa šlagom. Po želji ukrasiti.
Ja sam koristila preliv od jagode.
Služenje
Ostaviti torticu u frižider da odstoji, najbolje da prenoći.
Seći na parčad i služiti.
Prijatno!!!
Tagovi