Napravite pire krompir ili vam je ostalo od ranijeg ručka (kod mene je to često). U hladan pire dodajte sve sastojke koji su navedeni. Brašna dodajte možda i više ili manje jer to zavisi od krompira koliko je vodenast.
Napravljenu masu ratanjite na nauljenu tacnu debljine oko 2cm i ostavite u zamrzivač oko 30 minuta.
Nakon toga izvadite sa hlađenja i isecite trake širine oko 2 cm i malo na podlozi koju ste posuli kukuruznim brašnom urolajte da dobijete dugačke okrugle rolate. Secite na dužinu od 10-tak cm, poslažite na tacnu i opet u zamrzivač.
Nakon 30-tak minuta krokete prerolajte preko kukuruznog brašna i rende da dobijete šare, poslažite u pleh sa papirom za pečenje, poprskajte uljem i pecite na 220 stepeni da porumene. Ekstra su uz neki umak.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 4 osoba
oko 500 g Pire krompira
2-3 supena kašika Kukuruzno brašno
2 supena kašika Brašno
po ukusu So, biber i drugi začini
malo Peršun list
1 supena kašika Maslinovo ulje
malo Ulje
nekoliko supena kašika Kukuruzno brašno
Priprema
Priprema
Napravite pire krompir ili vam je ostalo od ranijeg ručka (kod mene je to često). U hladan pire dodajte sve sastojke koji su navedeni. Brašna dodajte možda i više ili manje jer to zavisi od krompira koliko je vodenast.
Napravljenu masu ratanjite na nauljenu tacnu debljine oko 2cm i ostavite u zamrzivač oko 30 minuta.
Nakon toga izvadite sa hlađenja i isecite trake širine oko 2 cm i malo na podlozi koju ste posuli kukuruznim brašnom urolajte da dobijete dugačke okrugle rolate. Secite na dužinu od 10-tak cm, poslažite na tacnu i opet u zamrzivač.
Nakon 30-tak minuta krokete prerolajte preko kukuruznog brašna i rende da dobijete šare, poslažite u pleh sa papirom za pečenje, poprskajte uljem i pecite na 220 stepeni da porumene. Ekstra su uz neki umak.
Tagovi