Za 6 osoba
4 komad/a pilećih nogica
1 veza zeleni
1,5 l vode
1 komad/a crnog luka
1 supena kašika začina C
1/2 veze persunobog lista
1 komad/a jaja
3-4 supena kašika C Pšenični griz 250g
Supa od pilećih nogica
Nogice očistiti.
Zelen očistiti i oseći po dužini.
Luk očistiti i iseći na kolutove i ispeći na plotni.
Sve staviti u vodu i pustiti da se kuva.
Za to vreme ulupati jaje i postepeno dodati griz za knegle.
Ostaviti malo na hladnom da odstoje.
Izvaditi nogice iz supe, dodati so ili vegetu, seckani perđun.
Ukuvati knedle.
Recept za nagradni konkurs: Osvežavajuće letnje poslastice
Sastojci
Za 6 osoba
4 komad/a pilećih nogica
1 veza zeleni
1,5 l vode
1 komad/a crnog luka
1 supena kašika začina C
1/2 veze persunobog lista
1 komad/a jaja
3-4 supena kašika C Pšenični griz 250g
Naši proizvodi
Priprema
Supa od pilećih nogica
Nogice očistiti.
Zelen očistiti i oseći po dužini.
Luk očistiti i iseći na kolutove i ispeći na plotni.
Sve staviti u vodu i pustiti da se kuva.
Za to vreme ulupati jaje i postepeno dodati griz za knegle.
Ostaviti malo na hladnom da odstoje.
Izvaditi nogice iz supe, dodati so ili vegetu, seckani perđun.
Ukuvati knedle.
Tagovi