Recept za nagradni konkurs: Osvežavajuće letnje poslastice

Sastojci

Za 4 osoba

Fil od slatke pavlake

400 ml Slatka pavlaka

Ganaš

100 g Bela mlečna čokolada

Približno 100 ml Slatka pavlaka

Sirup od višanja

10 komad/a Višanja

Nekoliko supena kašika Kristal šećer

Preliv od crne čokolade

150 g Crna čokolada za kuvanje

Par supena kašika Ulje

Kalup

1 Silikonski kalup za sladoled

4 Drvena štapića

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila od slatke pavlake

U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku,zatim dodati vanilin šećer,aromu vanile i šećer u prahu.Lagano promešati da se sve sjedini.

Paziti da slatka pavlaka ne bude previše punomasna,jer,u tom slučaju,daje ukus masnoće sladoledu.

Priprema sirupa od višanja

U džezvu ubaciti višnje i par kašika šećera,shodno ukusu.

Kuvati na ringli,mešati sve vreme i posle ključanja samo smanjiti kolut na ringli.Mešati dok se ne zgusne malo.Ostaviti da se prohladi.

Ganaš

Slatku pavlaku zagrevati,ali skinuti sa vatre pre nego što proključa.

Zagrejanu slatku pavlaku preliti preko usitnjene čokolade.

Mešati dok se čokolada potpuno ne rastopi i dok se ne dobije glatka smesa.Prohladiti malo.

Punjenje kalupa

U silikonski kalup za sladoled dodati kafenom kašičicom najpre fil od umućene slatke pavlake.

Svaki drveni štapić umočiti u ganaš,pa ubaciti u svaki kalup.Ako se fil od slatke pavlake pomeri,dopuniti ga.Napuniti kalup do pola.

Potom dodati mlevenu plazmu,sirup od višanja,pa ganaš.

Ostaviti u zamrzivaču na hlađenje,na 4h.

Čokoladni preliv

Otopiti crnu čokoladu za kuvanje,ko voli gorči ukus može koristiti čokoladu sa preko 70% kakaa.

Završni deo

Sladolede izvaditi iz zamrzivača i iz kalupa,pa uvaljati ih u čokoladu.Odmah će se čokolada stegnuti,možete ih staviti na hlađenje ili ih odmah probati.

Prijatno.🍒🍧🍨🍦