U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku,zatim dodati vanilin šećer,aromu vanile i šećer u prahu.Lagano promešati da se sve sjedini.
Paziti da slatka pavlaka ne bude previše punomasna,jer,u tom slučaju,daje ukus masnoće sladoledu.
Priprema sirupa od višanja
U džezvu ubaciti višnje i par kašika šećera,shodno ukusu.
Kuvati na ringli,mešati sve vreme i posle ključanja samo smanjiti kolut na ringli.Mešati dok se ne zgusne malo.Ostaviti da se prohladi.
Ganaš
Slatku pavlaku zagrevati,ali skinuti sa vatre pre nego što proključa.
Zagrejanu slatku pavlaku preliti preko usitnjene čokolade.
Mešati dok se čokolada potpuno ne rastopi i dok se ne dobije glatka smesa.Prohladiti malo.
Punjenje kalupa
U silikonski kalup za sladoled dodati kafenom kašičicom najpre fil od umućene slatke pavlake.
Svaki drveni štapić umočiti u ganaš,pa ubaciti u svaki kalup.Ako se fil od slatke pavlake pomeri,dopuniti ga.Napuniti kalup do pola.
Potom dodati mlevenu plazmu,sirup od višanja,pa ganaš.
Ostaviti u zamrzivaču na hlađenje,na 4h.
Čokoladni preliv
Otopiti crnu čokoladu za kuvanje,ko voli gorči ukus može koristiti čokoladu sa preko 70% kakaa.
Završni deo
Sladolede izvaditi iz zamrzivača i iz kalupa,pa uvaljati ih u čokoladu.Odmah će se čokolada stegnuti,možete ih staviti na hlađenje ili ih odmah probati.
Recept za nagradni konkurs: Osvežavajuće letnje poslastice
Sastojci
Za 4 osoba
400 ml Slatka pavlaka
4 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g C Šećer u prahu 250g
1 komad/a Dr. Oetker Aroma vanila
100 g Bela mlečna čokolada
Približno 100 ml Slatka pavlaka
10 komad/a Višanja
Nekoliko supena kašika Kristal šećer
150 g Crna čokolada za kuvanje
Par supena kašika Ulje
1 Silikonski kalup za sladoled
4 Drvena štapića
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila od slatke pavlake
U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku,zatim dodati vanilin šećer,aromu vanile i šećer u prahu.Lagano promešati da se sve sjedini.
Paziti da slatka pavlaka ne bude previše punomasna,jer,u tom slučaju,daje ukus masnoće sladoledu.
Priprema sirupa od višanja
U džezvu ubaciti višnje i par kašika šećera,shodno ukusu.
Kuvati na ringli,mešati sve vreme i posle ključanja samo smanjiti kolut na ringli.Mešati dok se ne zgusne malo.Ostaviti da se prohladi.
Ganaš
Slatku pavlaku zagrevati,ali skinuti sa vatre pre nego što proključa.
Zagrejanu slatku pavlaku preliti preko usitnjene čokolade.
Mešati dok se čokolada potpuno ne rastopi i dok se ne dobije glatka smesa.Prohladiti malo.
Punjenje kalupa
U silikonski kalup za sladoled dodati kafenom kašičicom najpre fil od umućene slatke pavlake.
Svaki drveni štapić umočiti u ganaš,pa ubaciti u svaki kalup.Ako se fil od slatke pavlake pomeri,dopuniti ga.Napuniti kalup do pola.
Potom dodati mlevenu plazmu,sirup od višanja,pa ganaš.
Ostaviti u zamrzivaču na hlađenje,na 4h.
Čokoladni preliv
Otopiti crnu čokoladu za kuvanje,ko voli gorči ukus može koristiti čokoladu sa preko 70% kakaa.
Završni deo
Sladolede izvaditi iz zamrzivača i iz kalupa,pa uvaljati ih u čokoladu.Odmah će se čokolada stegnuti,možete ih staviti na hlađenje ili ih odmah probati.
Prijatno.🍒🍧🍨🍦
Tagovi