Sastojci

Za 30 osoba

Sastojci

pola kg brašna

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica šećera

60 ml ulja

250 ml kisele vode

150 g margarina

Naši proizvodi

Priprema

I

Pomešati brašno, so, šećer i kvasac.

Dodati ulje i kiselu vodu.

Umesiti glatko testo.

Napraviti jufkicu.

Premazati uljem i pokriti.

Ostaviti da odstoji pola sata.

II

Testo podeliti na 2 jufkice.

I svaku podeliti na 4 jufkice.

Malo ih premesiti.

Ostaviti da odstoji još pola sata.

III

Radnu površinu posuti gustinom.

Razviti testo oklagijom veličine tanjira.

Umutiti margarin.

Svaki krug premazati margarinom.

Redjati jedan preko drugog (4 jufke).

Poslednji se ne maže.

Uraditi isto sa ostalim jufkicama.

IV

Rastanjiti krug debljine 1 cm.

Premazati ga margarinom.

Iseći na manje trouglove.

Na svaki stavljati fil po želji.

Uvijati kiflice.

Uraditi isto i sa drugim krugom.

Redjati kiflice u podmazan plek.

Premazati umućenim jajetom i ispeći.