Za 30 osoba
pola kg brašna
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
7 g C Suvi kvasac 10g
60 ml ulja
250 ml kisele vode
150 g margarina
I
Pomešati brašno, so, šećer i kvasac.
Dodati ulje i kiselu vodu.
Umesiti glatko testo.
Napraviti jufkicu.
Premazati uljem i pokriti.
Ostaviti da odstoji pola sata.
II
Testo podeliti na 2 jufkice.
I svaku podeliti na 4 jufkice.
Malo ih premesiti.
Ostaviti da odstoji još pola sata.
III
Radnu površinu posuti gustinom.
Razviti testo oklagijom veličine tanjira.
Umutiti margarin.
Svaki krug premazati margarinom.
Redjati jedan preko drugog (4 jufke).
Poslednji se ne maže.
Uraditi isto sa ostalim jufkicama.
IV
Rastanjiti krug debljine 1 cm.
Premazati ga margarinom.
Iseći na manje trouglove.
Na svaki stavljati fil po želji.
Uvijati kiflice.
Uraditi isto i sa drugim krugom.
Redjati kiflice u podmazan plek.
Premazati umućenim jajetom i ispeći.
Sastojci
Za 30 osoba
pola kg brašna
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
7 g C Suvi kvasac 10g
60 ml ulja
250 ml kisele vode
150 g margarina
Naši proizvodi
Priprema
I
Pomešati brašno, so, šećer i kvasac.
Dodati ulje i kiselu vodu.
Umesiti glatko testo.
Napraviti jufkicu.
Premazati uljem i pokriti.
Ostaviti da odstoji pola sata.
II
Testo podeliti na 2 jufkice.
I svaku podeliti na 4 jufkice.
Malo ih premesiti.
Ostaviti da odstoji još pola sata.
III
Radnu površinu posuti gustinom.
Razviti testo oklagijom veličine tanjira.
Umutiti margarin.
Svaki krug premazati margarinom.
Redjati jedan preko drugog (4 jufke).
Poslednji se ne maže.
Uraditi isto sa ostalim jufkicama.
IV
Rastanjiti krug debljine 1 cm.
Premazati ga margarinom.
Iseći na manje trouglove.
Na svaki stavljati fil po želji.
Uvijati kiflice.
Uraditi isto i sa drugim krugom.
Redjati kiflice u podmazan plek.
Premazati umućenim jajetom i ispeći.