Zrele i zdrave breskve dobro operite, oljuštite ih, izvadite košticu. Breskve isecite na sitnije komade i tako pripremljene staviti u posudu za kuvanje. Preko bresaka pospite kesicu Burbon vanile.
U pripremljen džemfix 3:1 dodajte 3 kašike kristal šećera i sjedinite sastojke, tako pripremljen džemfix dodajte već pripremljenom voću i kuvajte na jačoj vatri uz stalno mešanje. Kad masa počne da vri dodajte ostalu količinu šećera i kuvajte još 10 - 12 minuta.
Za to vreme čiste i suve tegle sa otvorom na gore poređajte na pleh i stavite u rerni da se zagreju i sterilišu na 100 stepeni najmanje 15 -20 minuta.
Pripremljen džem uz pomoć širokog levka nalivajte odmah nakon sklanjanja sa ringle u tople tegle. Tegle zatvorite metalnim novim zatvaračima i okrenite ih pet minuta da stoje na poklopcu. Nakon tog vremena tegle vratite u normalan položaj i ostavite da se ohlade.
Kasnije tegle složite u ostavu i sačekajte prvu priliku da uživate u proizvodu iz vaše kuhinje.
Sastojci
Za 10 osoba
1 kg bresaka,
350 g kristal šećera,
1 kesica/e Dr. Oetker Džemfix 3:1
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Zrele i zdrave breskve dobro operite, oljuštite ih, izvadite košticu. Breskve isecite na sitnije komade i tako pripremljene staviti u posudu za kuvanje. Preko bresaka pospite kesicu Burbon vanile.
U pripremljen džemfix 3:1 dodajte 3 kašike kristal šećera i sjedinite sastojke, tako pripremljen džemfix dodajte već pripremljenom voću i kuvajte na jačoj vatri uz stalno mešanje. Kad masa počne da vri dodajte ostalu količinu šećera i kuvajte još 10 - 12 minuta.
Za to vreme čiste i suve tegle sa otvorom na gore poređajte na pleh i stavite u rerni da se zagreju i sterilišu na 100 stepeni najmanje 15 -20 minuta.
Pripremljen džem uz pomoć širokog levka nalivajte odmah nakon sklanjanja sa ringle u tople tegle. Tegle zatvorite metalnim novim zatvaračima i okrenite ih pet minuta da stoje na poklopcu. Nakon tog vremena tegle vratite u normalan položaj i ostavite da se ohlade.
Kasnije tegle složite u ostavu i sačekajte prvu priliku da uživate u proizvodu iz vaše kuhinje.
Tagovi