Sastojci

Za 10 osoba

Potrebno je:

1 kg bresaka,

350 g kristal šećera,

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Zrele i zdrave breskve dobro operite, oljuštite ih, izvadite košticu. Breskve isecite na sitnije komade i tako pripremljene staviti u posudu za kuvanje. Preko bresaka pospite kesicu Burbon vanile.

U pripremljen džemfix 3:1 dodajte 3 kašike kristal šećera i sjedinite sastojke, tako pripremljen džemfix dodajte već pripremljenom voću i kuvajte na jačoj vatri uz stalno mešanje. Kad masa počne da vri dodajte ostalu količinu šećera i kuvajte još 10 - 12 minuta.

Za to vreme čiste i suve tegle sa otvorom na gore poređajte na pleh i stavite u rerni da se zagreju i sterilišu na 100 stepeni najmanje 15 -20 minuta.

Pripremljen džem uz pomoć širokog levka nalivajte odmah nakon sklanjanja sa ringle u tople tegle. Tegle zatvorite metalnim novim zatvaračima i okrenite ih pet minuta da stoje na poklopcu. Nakon tog vremena tegle vratite u normalan položaj i ostavite da se ohlade.

Kasnije tegle složite u ostavu i sačekajte prvu priliku da uživate u proizvodu iz vaše kuhinje.