Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1/2 kg Spanać

3 cen Beli luk

5 dl Mleko

1 supena kašika Brašno T-500

2 supena kašika Pavlaka (mlečna)

2 supena kašika Ulja

1 kafena kašičica So

1 do 2 komad/a Jaja

Priprema

Priprema

Spanać oprati pa obariti u slanoj vodi oko desetak minuta.

Posle kuvanja, blanširan spanać dobro ocedite i sitno ga isecite.

Stavite u šerpu ulje da se zagreje pa kratko propržite iseckani beli luk samo da pusti miris, vodite računa ne sme da zagori. Preko belog luka dodajte pripremljen spanać i polovinu mleka. Dobro promešajte i kratko prokrčkajte.

Preko spanaća pospite kašiku brašna dobro promešajte, dodajte preostalo mleko i pavlaku, pa uz često mešanje na umerenoj vatri spanać na mleku kuvajte do željene gustine. Na samom kraju dodajte jaja, jedno ili dva pa začinite spanać sa soli po ukusu.

Serviranje

Služiti toplo kao prilog .

Prijatno!!!