Recept za nagradni konkurs: Osvežavajuće letnje poslastice

Sastojci

Za 10 osoba

Za musaku

1 g Jabuka

250 g Mlevenog keksa

100-150 g Secera

150-200 g Maslaca

250 ml Mleka

200 g Mlevenog lesnika

I jos

1-2 supena kašika Cimeta

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Jabuke oljuštiti( očistiti) i narezati na listove.

Pomešati mlevene lesnike, šećer, vanilin šećer i mleveni keks.

Vatrostalnu činiju ili pleh premazati sa margarinom dobro. Potom ređeti narezane jabuke da prekriju dno pleha ili činije.Po jabukama posuti smesu od oraha, šećera, keksa, preko posuti još i vanila šećer i malo mlevenog cimeta. Tako ređati dok se ne utroši sav materijal.Na vrhu posuti sa mešavinom.

Pre pečenja preko kolača preliti rastopljeni maslac oko 150 g Tako pripremljena musaka se peče na 220 stepeni. Kada porumeni izvaditi iz rerne i zaliti celu pečenu musaku sa 250ml mleka, a potom vratiti u rernu koja je isključena da musaka upije mleko. Posle 5-6 minuta izvaditi da se ohladi.

Ohladjenu musaku premazati umucenim slagom i posuti cimetom