Jabuke oljuštiti( očistiti) i narezati na listove.
Pomešati mlevene lesnike, šećer, vanilin šećer i mleveni keks.
Vatrostalnu činiju ili pleh premazati sa margarinom dobro. Potom ređeti narezane jabuke da prekriju dno pleha ili činije.Po jabukama posuti smesu od oraha, šećera, keksa, preko posuti još i vanila šećer i malo mlevenog cimeta. Tako ređati dok se ne utroši sav materijal.Na vrhu posuti sa mešavinom.
Pre pečenja preko kolača preliti rastopljeni maslac oko 150 g Tako pripremljena musaka se peče na 220 stepeni. Kada porumeni izvaditi iz rerne i zaliti celu pečenu musaku sa 250ml mleka, a potom vratiti u rernu koja je isključena da musaka upije mleko. Posle 5-6 minuta izvaditi da se ohladi.
Ohladjenu musaku premazati umucenim slagom i posuti cimetom
Recept za nagradni konkurs: Osvežavajuće letnje poslastice
Sastojci
Za 10 osoba
1 g Jabuka
250 g Mlevenog keksa
100-150 g Secera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150-200 g Maslaca
250 ml Mleka
200 g Mlevenog lesnika
250 g C Šlag univerzalni
1-2 supena kašika Cimeta
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Jabuke oljuštiti( očistiti) i narezati na listove.
Pomešati mlevene lesnike, šećer, vanilin šećer i mleveni keks.
Vatrostalnu činiju ili pleh premazati sa margarinom dobro. Potom ređeti narezane jabuke da prekriju dno pleha ili činije.Po jabukama posuti smesu od oraha, šećera, keksa, preko posuti još i vanila šećer i malo mlevenog cimeta. Tako ređati dok se ne utroši sav materijal.Na vrhu posuti sa mešavinom.
Pre pečenja preko kolača preliti rastopljeni maslac oko 150 g Tako pripremljena musaka se peče na 220 stepeni. Kada porumeni izvaditi iz rerne i zaliti celu pečenu musaku sa 250ml mleka, a potom vratiti u rernu koja je isključena da musaka upije mleko. Posle 5-6 minuta izvaditi da se ohladi.
Ohladjenu musaku premazati umucenim slagom i posuti cimetom
Tagovi