Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci::

500 g heljdinih kora

4 komad/a Jaja

300 ml Jogurt

150 ml Ulje

400 g Sir

150 ml Kisela voda

2 supena kašika Susam

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Razdvojiti belanca od zumanaca i belanca umutiti u cvrst sneg.Posebno umutiti zumanca s jogurtom i uljem,pa u to postepeno dodati umucena belanca i lagano promesati sastojke.Od pripremljene smese ostaviti sa strane oko 2 kutlace za prelivanje pite.U nauljen pleh sloziti dve kore i premazati ih filom.Naneti trecu koru,premazati je i naneti malo izmvljenog sira.Redjati na isti nacin sve dok se materijal ne utroši tj.svaku koru pramazati,a na svaku treću dodavati mrvljeni sir.Pitu zavrsiti s dve kore koje se ne premazuju.Iseci pitu na komade zeljene velicine i preliti s kiselom vodom,a zatim ostatkom smese od jaja,jogurta i ulja.Peci u ugrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta tj. dok ne porumeni.PRIJATNO