Razdvojiti belanca od zumanaca i belanca umutiti u cvrst sneg.Posebno umutiti zumanca s jogurtom i uljem,pa u to postepeno dodati umucena belanca i lagano promesati sastojke.Od pripremljene smese ostaviti sa strane oko 2 kutlace za prelivanje pite.U nauljen pleh sloziti dve kore i premazati ih filom.Naneti trecu koru,premazati je i naneti malo izmvljenog sira.Redjati na isti nacin sve dok se materijal ne utroši tj.svaku koru pramazati,a na svaku treću dodavati mrvljeni sir.Pitu zavrsiti s dve kore koje se ne premazuju.Iseci pitu na komade zeljene velicine i preliti s kiselom vodom,a zatim ostatkom smese od jaja,jogurta i ulja.Peci u ugrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta tj. dok ne porumeni.PRIJATNO
Sastojci
Za 6 osoba
500 g heljdinih kora
4 komad/a Jaja
300 ml Jogurt
150 ml Ulje
400 g Sir
150 ml Kisela voda
2 supena kašika Susam
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Razdvojiti belanca od zumanaca i belanca umutiti u cvrst sneg.Posebno umutiti zumanca s jogurtom i uljem,pa u to postepeno dodati umucena belanca i lagano promesati sastojke.Od pripremljene smese ostaviti sa strane oko 2 kutlace za prelivanje pite.U nauljen pleh sloziti dve kore i premazati ih filom.Naneti trecu koru,premazati je i naneti malo izmvljenog sira.Redjati na isti nacin sve dok se materijal ne utroši tj.svaku koru pramazati,a na svaku treću dodavati mrvljeni sir.Pitu zavrsiti s dve kore koje se ne premazuju.Iseci pitu na komade zeljene velicine i preliti s kiselom vodom,a zatim ostatkom smese od jaja,jogurta i ulja.Peci u ugrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta tj. dok ne porumeni.PRIJATNO
Tagovi