Za 4 osoba
4 komad/a jaja
2 dl jogurta
2 čaše od jogurta Dr. Oetker Palenta
1 kesica/e C Prašak za pecivo
po potrebi prstohvat/a so
150 g kačkavalja
150 g suvog vrata
1 komad/a veće crvene paprike
5-6 komad/a kiselih krastavaca
priprema
Na sitne kockice iseckajte papriku i kisele krastavce.
Iseckajte suvi vrat i narendajte kačkavalj.
Umutit jaja mikserom, u umućena jaja dodati jogurt, brašno i prasak za pecivo, zatim dodati malo soli, ako sir nije slan.
U umućenu smesu staviti ostale sastojke sitno iseckane, iseckane krastavčiće i papriku predhodno ocediti.
Dodajte i narendani kačkavalj i sitno iseckan suvi vrat.
Sve dobro izmešati, sipati u pleh obložen pek papirom. Pospite na kraju semenke susama i peći na 200 stepeni dok blago ne porumeni.
Ostavite da se malo ohladi i secite na kocke.
prijatno
Sastojci
Za 4 osoba
4 komad/a jaja
2 dl jogurta
2 čaše od jogurta Dr. Oetker Palenta
1 kesica/e C Prašak za pecivo
po potrebi prstohvat/a so
150 g kačkavalja
150 g suvog vrata
1 komad/a veće crvene paprike
5-6 komad/a kiselih krastavaca
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Na sitne kockice iseckajte papriku i kisele krastavce.
priprema
Iseckajte suvi vrat i narendajte kačkavalj.
priprema
Umutit jaja mikserom, u umućena jaja dodati jogurt, brašno i prasak za pecivo, zatim dodati malo soli, ako sir nije slan.
priprema
U umućenu smesu staviti ostale sastojke sitno iseckane, iseckane krastavčiće i papriku predhodno ocediti.
priprema
Dodajte i narendani kačkavalj i sitno iseckan suvi vrat.
priprema
Sve dobro izmešati, sipati u pleh obložen pek papirom. Pospite na kraju semenke susama i peći na 200 stepeni dok blago ne porumeni.
priprema
Ostavite da se malo ohladi i secite na kocke.
prijatno
Tagovi