Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu

Sastojci

Za 20 osoba

sastojci

oko 30 kg paradajza

5 supena kašika soli

5 supena kašika šećera

1 kesica/e C Konzervans

1 veza lišća celera

1 veza lišća peršuna

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

priprema

Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti. Flaše uviti u neki deblji stolnjak ili peškir i ostaviti 24h da se tako ohlade.