Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
priprema
Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti. Flaše uviti u neki deblji stolnjak ili peškir i ostaviti 24h da se tako ohlade.
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 20 osoba
oko 30 kg paradajza
5 supena kašika soli
5 supena kašika šećera
1 kesica/e C Konzervans
1 veza lišća celera
1 veza lišća peršuna
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
priprema
Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti. Flaše uviti u neki deblji stolnjak ili peškir i ostaviti 24h da se tako ohlade.
Tagovi