U mlakoj vodi sa šećerom rastopite kvasac. Kada kvasac nadođe uz dodatak soli i ulja, brašna umesite mekano testo. Testo ostaviti na toplom mestu oko pola sata.
Dok testo odmara napravite nadev.
1. Ako imate sveže pečurke onda ih operite i isecite na deblje šnite, izdinstajte na malo ulja i na praziluku uz dodatak začina po ukusu. Kada se prohladi dodajte naseckan mladi luk.
2, Ako imate pečurke iz konzerve onda vam je lakše jer ne morate da ih dinstate i umesto praziluka dodajte koji mladi luk više.
U okrugli pleh stavite pola od ukupne količine rastopljenog margarina. Podelite testo na dva dela i rukom rasporedite testo u krug na dno pleha. Na testo stavite nadev i onda drugu polovinu testa. Na testo stavite ostatak rastopljenog margarina.
Dok se rerna greje do 200 stepeni ostavite pitu u plehu.
Pitu peći dok ne porumeni.
Služiti toplo, ali veoma je ukusno i kada se ohladi.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Brašno T-400
20 g Sveži kvasac
200 ml Voda
1 supena kašika Šećer
1 kafena kašičica So
3 supena kašika Ulje
800 g Šampinjoni
1 komad/a Praziluk
2 veza (4-5) komad/a Mladi luk
po ukusu So, biber, začini....
0,5 dl Ulje
100 g Margarin
Priprema
Priprema i postupak
U mlakoj vodi sa šećerom rastopite kvasac. Kada kvasac nadođe uz dodatak soli i ulja, brašna umesite mekano testo. Testo ostaviti na toplom mestu oko pola sata.
Dok testo odmara napravite nadev.
1. Ako imate sveže pečurke onda ih operite i isecite na deblje šnite, izdinstajte na malo ulja i na praziluku uz dodatak začina po ukusu. Kada se prohladi dodajte naseckan mladi luk.
2, Ako imate pečurke iz konzerve onda vam je lakše jer ne morate da ih dinstate i umesto praziluka dodajte koji mladi luk više.
U okrugli pleh stavite pola od ukupne količine rastopljenog margarina. Podelite testo na dva dela i rukom rasporedite testo u krug na dno pleha. Na testo stavite nadev i onda drugu polovinu testa. Na testo stavite ostatak rastopljenog margarina.
Dok se rerna greje do 200 stepeni ostavite pitu u plehu.
Pitu peći dok ne porumeni.
Služiti toplo, ali veoma je ukusno i kada se ohladi.
Tagovi