Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 6 osoba

Testo

400 g Brašno T-400

20 g Sveži kvasac

200 ml Voda

1 supena kašika Šećer

1 kafena kašičica So

3 supena kašika Ulje

Nadev

800 g Šampinjoni

1 komad/a Praziluk

2 veza (4-5) komad/a Mladi luk

po ukusu So, biber, začini....

0,5 dl Ulje

Još

100 g Margarin

Priprema

Priprema i postupak

U mlakoj vodi sa šećerom rastopite kvasac. Kada kvasac nadođe uz dodatak soli i ulja, brašna umesite mekano testo. Testo ostaviti na toplom mestu oko pola sata.

Dok testo odmara napravite nadev.

1. Ako imate sveže pečurke onda ih operite i isecite na deblje šnite, izdinstajte na malo ulja i na praziluku uz dodatak začina po ukusu. Kada se prohladi dodajte naseckan mladi luk.

2, Ako imate pečurke iz konzerve onda vam je lakše jer ne morate da ih dinstate i umesto praziluka dodajte koji mladi luk više.

U okrugli pleh stavite pola od ukupne količine rastopljenog margarina. Podelite testo na dva dela i rukom rasporedite testo u krug na dno pleha. Na testo stavite nadev i onda drugu polovinu testa. Na testo stavite ostatak rastopljenog margarina.

Dok se rerna greje do 200 stepeni ostavite pitu u plehu.

Pitu peći dok ne porumeni.

Služiti toplo, ali veoma je ukusno i kada se ohladi.