Za 10 osoba
2- 3 kg grožđa
300- 400 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3- 4 komad/a limuna
po potrebi l vode.
Priprema voća:
Grožđe lepo oprati i očistiti od peteljki. Ređati ga u čiste tegle, a između staviti po koju krišku limuna.
Dalji tok:
Preko poređanog grožđa staviti po dve kašike šećera i malo vanilin šećera. Sve naliti vodom i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.
Pasterizacija:
Tegle rasporediti u dublju šerpu ili lonac sa vodom i staviti na vatru. Od momenta ključanja kuvati oko 20 minuta.
Finalni postupak:
Isključiti ringlu i ostaviti da se tako ohladi, a onda odložiti u ostavu.
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 10 osoba
2- 3 kg grožđa
300- 400 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3- 4 komad/a limuna
po potrebi l vode.
Naši proizvodi
Priprema
Priprema voća:
Grožđe lepo oprati i očistiti od peteljki. Ređati ga u čiste tegle, a između staviti po koju krišku limuna.
Dalji tok:
Preko poređanog grožđa staviti po dve kašike šećera i malo vanilin šećera. Sve naliti vodom i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.
Pasterizacija:
Tegle rasporediti u dublju šerpu ili lonac sa vodom i staviti na vatru. Od momenta ključanja kuvati oko 20 minuta.
Finalni postupak:
Isključiti ringlu i ostaviti da se tako ohladi, a onda odložiti u ostavu.
Tagovi