Za 3 osoba
1 kg Šargarepa
6-7 čen Beli luk
2 dl Ulja
12 supena kašika Sirće
1 kafena kašičica Šećer
1 kafena kašičica So
Priprema šargarepe
Zdravu i lepu šargarepu oprati i očistiti...
Iseckati...
Potom je sitno iseckati na kolutiće...
Pripremiti beli luk
Beli luk iseći na sitne komadiće...
Spojiti
Zatim iseckani luk dodati u pripremljenu šargarepu...
Priprema
Dodati ulje, sirće, so i šećer. Ko voli može dodati i iseckani peršun.
Na kraju sve dobro izmešati pa prekriti i ostaviti da odstoji preko noci.
Stavljanje u tegle
Pripremiti tegle oprati i dobro ih osušiti.
Pripremljenu zimnicu ubaciti u tegle i naliti tečnost u kojoj su stajele.
Sipati u manje tegle i zatvoriti.
Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 3 osoba
1 kg Šargarepa
6-7 čen Beli luk
2 dl Ulja
12 supena kašika Sirće
1 kafena kašičica Šećer
1 kafena kašičica So
Priprema
Priprema šargarepe
Zdravu i lepu šargarepu oprati i očistiti...
Iseckati...
Potom je sitno iseckati na kolutiće...
Pripremiti beli luk
Beli luk iseći na sitne komadiće...
Spojiti
Zatim iseckani luk dodati u pripremljenu šargarepu...
Priprema
Dodati ulje, sirće, so i šećer. Ko voli može dodati i iseckani peršun.
Na kraju sve dobro izmešati pa prekriti i ostaviti da odstoji preko noci.
Stavljanje u tegle
Pripremiti tegle oprati i dobro ih osušiti.
Pripremljenu zimnicu ubaciti u tegle i naliti tečnost u kojoj su stajele.
Sipati u manje tegle i zatvoriti.
Prijatno!!!
Tagovi