Kajsije dobro operite, izvadite im koštice pa ih poređajte u tegle (predhodno dobro oprane i sterilisane u rerni desetak min. na 100 st.).
U svaku teglu dodajte šećer, nalijte vodom i dobro zatvorite.
U lonac stavite čistu krpu, poređajte tegle, nalijte hladnom vodom do grlića tegli, zagrevati do tačke ključanja pa ih pasterizujte oko 10-15 min. Isključite i ostavite da se tegle ohlade u vodi pa ih tek onda izvadite iz vode, obrišite i smestite u ostavu.
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 18 osoba
po potrebi tegle od 720 gr
po potrebi kajsija
po 5 kašika šećera na svaku teglu
po potrebi vode
Priprema
kompota:
Kajsije dobro operite, izvadite im koštice pa ih poređajte u tegle (predhodno dobro oprane i sterilisane u rerni desetak min. na 100 st.).
U svaku teglu dodajte šećer, nalijte vodom i dobro zatvorite.
U lonac stavite čistu krpu, poređajte tegle, nalijte hladnom vodom do grlića tegli, zagrevati do tačke ključanja pa ih pasterizujte oko 10-15 min. Isključite i ostavite da se tegle ohlade u vodi pa ih tek onda izvadite iz vode, obrišite i smestite u ostavu.
Tagovi