Dobro oprane i očšćene dunje stavite u lonac i nalijte onoliko vode da dunje u njoj ogreznu.
Kuvajte dok ne omekšaju pa ih ocedite od vode i ispasirajte ili izblendirajte.
Stavite ih u šerpu, dodajte šećer i kuvajte dok se ne pojavi trag na dnu šerpe. Dodajte na kraju vanilu i limutus, kuvajte još koji minut i još vruć sipajte u dobro oprane i sterilisane vruće tegle.
Dobro ih zatvorite original poklopcima, ušuškajte i kada se potpuno ohlade, složite ih u ostavu sa ostalom slatkom zimnicom.
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 18 osoba
po potrebi dunja
300-400 gr šećera na svaki kg očišćenih dunja
1 kesica C Limuntus
1-2 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Dobro oprane i očšćene dunje stavite u lonac i nalijte onoliko vode da dunje u njoj ogreznu.
Kuvajte dok ne omekšaju pa ih ocedite od vode i ispasirajte ili izblendirajte.
Stavite ih u šerpu, dodajte šećer i kuvajte dok se ne pojavi trag na dnu šerpe. Dodajte na kraju vanilu i limutus, kuvajte još koji minut i još vruć sipajte u dobro oprane i sterilisane vruće tegle.
Dobro ih zatvorite original poklopcima, ušuškajte i kada se potpuno ohlade, složite ih u ostavu sa ostalom slatkom zimnicom.
Tagovi