Dunje dobro operite i naseckajte na male kockice i stavite ih u lonac. Dolijte vode onoliko koliko je potrebno da preliju dunje. Kuvajte ih dok ne omekšaju (oko 45 minuta).
Skuvane dunje malo ohladite pa sve zajedno sa vodom dobro procedite kroz gazu rukama, trudeći se da što više soka dobijete.
U oceđeni sok dodajte šećer, vanilin šećeri limuntus i pustite da provri, tj. da se sav šećer otopi.
priprema:
Vruć sok sipajte u sterilisane vruće flaše, dobro ih zatvorite i ostavite "ušuškane" da se dobro ohlade pa ih smestite sa ostalom slatkom zimnicom.
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 30 osoba
2 kg dunja
1 kg šećera
1 kesica C Limuntus
1-2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
soka:
Dunje dobro operite i naseckajte na male kockice i stavite ih u lonac. Dolijte vode onoliko koliko je potrebno da preliju dunje. Kuvajte ih dok ne omekšaju (oko 45 minuta).
Skuvane dunje malo ohladite pa sve zajedno sa vodom dobro procedite kroz gazu rukama, trudeći se da što više soka dobijete.
U oceđeni sok dodajte šećer, vanilin šećeri limuntus i pustite da provri, tj. da se sav šećer otopi.
priprema:
Vruć sok sipajte u sterilisane vruće flaše, dobro ih zatvorite i ostavite "ušuškane" da se dobro ohlade pa ih smestite sa ostalom slatkom zimnicom.
Tagovi