Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu

Sastojci

Za 18 osoba

Sastojci:

3 kg crvenih paprika

1-2 glavice belog luka

3-4 kašike soli

1 kašika šećera

3 dl sirćeta

1 dl ulja

1 kašičica C Vinobran

2 kašičice C Konzervans

po želji lista celera, peršuna

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

Paprike operite, obrišite, izvadite drške sa semenkama i ispecite ali ih nemojte prepeći.

Pečene stavljajte u plastičnu kesu i ostavite da u njoj "uspare" kako bi se lakše ljuštile.

U manji sud stavite seckan beli luk, so, šećer, sirće, ulje, vinobran i konzervans i promešajte.

Ohlađenim paprikama isecite drške i oljuštite ih. Svaku papriku umačite u smesu i ređajte u teglu. Između stavite listove celera ili peršuna.

Napunjene tegle pritisnite plastčnim pritiskačem i zalijte ostatkom tečnoati u kojoj ste ih umakali i po potrebi dodajte još malo sirćeta.

Tegle dobro zatvorite i ostavite u ostavu.