Za 18 osoba
3 kg crvenih paprika
1-2 glavice belog luka
3-4 kašike soli
1 kašika šećera
3 dl sirćeta
1 dl ulja
1 kašičica C Vinobran
2 kašičice C Konzervans
po želji lista celera, peršuna
priprema:
Paprike operite, obrišite, izvadite drške sa semenkama i ispecite ali ih nemojte prepeći.
Pečene stavljajte u plastičnu kesu i ostavite da u njoj "uspare" kako bi se lakše ljuštile.
U manji sud stavite seckan beli luk, so, šećer, sirće, ulje, vinobran i konzervans i promešajte.
Ohlađenim paprikama isecite drške i oljuštite ih. Svaku papriku umačite u smesu i ređajte u teglu. Između stavite listove celera ili peršuna.
Napunjene tegle pritisnite plastčnim pritiskačem i zalijte ostatkom tečnoati u kojoj ste ih umakali i po potrebi dodajte još malo sirćeta.
Tegle dobro zatvorite i ostavite u ostavu.
Recept za nagradni konkurs: Vreme je za zimnicu
Sastojci
Za 18 osoba
3 kg crvenih paprika
1-2 glavice belog luka
3-4 kašike soli
1 kašika šećera
3 dl sirćeta
1 dl ulja
1 kašičica C Vinobran
2 kašičice C Konzervans
po želji lista celera, peršuna
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Paprike operite, obrišite, izvadite drške sa semenkama i ispecite ali ih nemojte prepeći.
Pečene stavljajte u plastičnu kesu i ostavite da u njoj "uspare" kako bi se lakše ljuštile.
U manji sud stavite seckan beli luk, so, šećer, sirće, ulje, vinobran i konzervans i promešajte.
Ohlađenim paprikama isecite drške i oljuštite ih. Svaku papriku umačite u smesu i ređajte u teglu. Između stavite listove celera ili peršuna.
Napunjene tegle pritisnite plastčnim pritiskačem i zalijte ostatkom tečnoati u kojoj ste ih umakali i po potrebi dodajte još malo sirćeta.
Tegle dobro zatvorite i ostavite u ostavu.
Tagovi