Za 4 osoba
4 kg prasetine od buta
2 kafena kašičica sitne, slatke paprike
5 kafena kašičica soli
6 supena kašika ulja
3 supena kašika sirćeta
Priprema
Meso dobro oprati i obrisati ubrusom, da bude suvo.
Kožu zaseći nožem na par mesta (može na kockice).
Posoliti i posuti paprikom i dobro utrljati.
U plek sipati ulje i staviti meso.
Kožu premazati sirćetom.
U plek sipati malo vode i peći na 250 stepeni.
Nakon pola sata smanjiti temperaturu na 170 stepeni.
Ostaviti da se peče nekoliko sati.
Ako treba dodavati vode.
Kada se prohladi i iseći.
Sastojci
Za 4 osoba
4 kg prasetine od buta
2 kafena kašičica sitne, slatke paprike
5 kafena kašičica soli
6 supena kašika ulja
3 supena kašika sirćeta
Priprema
Priprema
Meso dobro oprati i obrisati ubrusom, da bude suvo.
Kožu zaseći nožem na par mesta (može na kockice).
Posoliti i posuti paprikom i dobro utrljati.
U plek sipati ulje i staviti meso.
Kožu premazati sirćetom.
U plek sipati malo vode i peći na 250 stepeni.
Nakon pola sata smanjiti temperaturu na 170 stepeni.
Ostaviti da se peče nekoliko sati.
Ako treba dodavati vode.
Kada se prohladi i iseći.