Izblendati ovsene pahuljice i dodati u brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Izblendati grožđice i čokoladu i dodati brašnu i pahuljicama, A zatim i istopljeni margarin, med i vodu pa sve dobro izmešajte. Ako je masa suviše retka dodati malo brašna, ako je suviše gusta onda dodati tople vode. Smesu umesite rukama i podelite na par lopti. Razvući loptu u pravougaonik. Šoljom, čašom ili modlom vaditi keksiće i slagati u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 7 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Recepti sa ovsenim pahuljicama
Sastojci
Za 38 osoba
200 g Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g
200 g integralnog brašna
1 supena kašika meda
1 kesica/e C Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
200 g rastopljenog margarina
6 supena kašika tople vode
50 g crne čokolade za kuvanje
100 g grožđica
Naši proizvodi
Priprema
Wellnes keksa
Izblendati ovsene pahuljice i dodati u brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Izblendati grožđice i čokoladu i dodati brašnu i pahuljicama, A zatim i istopljeni margarin, med i vodu pa sve dobro izmešajte. Ako je masa suviše retka dodati malo brašna, ako je suviše gusta onda dodati tople vode. Smesu umesite rukama i podelite na par lopti. Razvući loptu u pravougaonik. Šoljom, čašom ili modlom vaditi keksiće i slagati u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 7 minuta.
Tagovi