malo malo
Zacini (so, biber, biljni zacin, slatka paprika)
Priprema
1.
Pre samog przenja, meso utapkati u brasno izmesano biljnim zacinom, biberom i slatkom paprikom.
2.
Na vrelom ulju poprziti meso, i sa jedne i sa druge strane, da dobije koricu. Zatim smanjiti vatru, dodati pola case mlake vode, poklopiti i ostaviti da dinsta na srednjoj temperaturi.
3.
Prziti oko sat vremena uz postepeno dodavanje vode. Kada bude gotovo, iseci preko mesa 1 cen belog luka, poklopiti i ostaviti da odstoji 5-10 minuta, da meso upije mirise.
4.
Krompir i sargarepu oljustiti. Svo povrce iseckati na komadice zeljene velicine.
5.
U nauljen pleh poredjati povrce i ubaciti u zagrejanu rernu da se pece 20 minuta.
Savet: Ukoliko zelite da vam povrce ostane socno, pokrijte aluminijumskom folijom.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Svinjski but
6 komad/a Krompir
1 komad/a Karfiol
2-3 komad/a Šargarepa
1 komad/a Paprika
malo malo Zacini (so, biber, biljni zacin, slatka paprika)
Priprema
1.
Pre samog przenja, meso utapkati u brasno izmesano biljnim zacinom, biberom i slatkom paprikom.
2.
Na vrelom ulju poprziti meso, i sa jedne i sa druge strane, da dobije koricu. Zatim smanjiti vatru, dodati pola case mlake vode, poklopiti i ostaviti da dinsta na srednjoj temperaturi.
3.
Prziti oko sat vremena uz postepeno dodavanje vode. Kada bude gotovo, iseci preko mesa 1 cen belog luka, poklopiti i ostaviti da odstoji 5-10 minuta, da meso upije mirise.
4.
Krompir i sargarepu oljustiti. Svo povrce iseckati na komadice zeljene velicine.
5.
U nauljen pleh poredjati povrce i ubaciti u zagrejanu rernu da se pece 20 minuta.
Savet: Ukoliko zelite da vam povrce ostane socno, pokrijte aluminijumskom folijom.
Posluziti sve toplo 😋
Tagovi