Sastojci

Za 4 osoba

Rucak

500 g Svinjski but

6 komad/a Krompir

1 komad/a Karfiol

2-3 komad/a Šargarepa

1 komad/a Paprika

malo malo Zacini (so, biber, biljni zacin, slatka paprika)

Priprema

1.

Pre samog przenja, meso utapkati u brasno izmesano biljnim zacinom, biberom i slatkom paprikom.

2.

Na vrelom ulju poprziti meso, i sa jedne i sa druge strane, da dobije koricu. Zatim smanjiti vatru, dodati pola case mlake vode, poklopiti i ostaviti da dinsta na srednjoj temperaturi.

3.

Prziti oko sat vremena uz postepeno dodavanje vode. Kada bude gotovo, iseci preko mesa 1 cen belog luka, poklopiti i ostaviti da odstoji 5-10 minuta, da meso upije mirise.

4.

Krompir i sargarepu oljustiti. Svo povrce iseckati na komadice zeljene velicine.

5.

U nauljen pleh poredjati povrce i ubaciti u zagrejanu rernu da se pece 20 minuta.

Savet: Ukoliko zelite da vam povrce ostane socno, pokrijte aluminijumskom folijom.

Posluziti sve toplo 😋