Za 4 osoba
6 komada šnicli
2 kašike brašna
1 kašika suvog začina
1 kašika aleve paprike
po ukusu soli i bibera
po ukusu suvog bosiljka, peršuna i sl.
2 dl mleka
3 dl vode
priprema:
Svaku šniclu izlupati, posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno pa ih poslagati u vatrostalnu tepsiju.
Pomešati vodu, mleko i začine pa preliti preko šnicli.
Staviti u rernu koju smo zagrejali na 200 stepeni i peći sat vremena.
Ako vam se učini da nisu pečene ostavite još malo u rerni za svaki slučaj.
Isto tako ako vidite da vam je skoro sva tečnost isparila dolijte još malo vode.
Poslužite tople uz pire ili rižu, prelivajući ih saftom koji je nastao prilikom pečenja uz njih.
Sastojci
Za 4 osoba
6 komada šnicli
2 kašike brašna
1 kašika suvog začina
1 kašika aleve paprike
po ukusu soli i bibera
po ukusu suvog bosiljka, peršuna i sl.
2 dl mleka
3 dl vode
Priprema
priprema:
Svaku šniclu izlupati, posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno pa ih poslagati u vatrostalnu tepsiju.
Pomešati vodu, mleko i začine pa preliti preko šnicli.
Staviti u rernu koju smo zagrejali na 200 stepeni i peći sat vremena.
Ako vam se učini da nisu pečene ostavite još malo u rerni za svaki slučaj.
Isto tako ako vidite da vam je skoro sva tečnost isparila dolijte još malo vode.
Poslužite tople uz pire ili rižu, prelivajući ih saftom koji je nastao prilikom pečenja uz njih.
Tagovi