Sastojci

Za 4 osoba

sastojci:

2 kom. tikvica

2-3 kom. šargarepe

3 kom. jaja

1 čaša jogurta

150 gr sira

1 kašika brašna

po ukusu so i biber

po želji mirođije, peršuna

3-4 kašike ulja

Naši proizvodi

Priprema

smesa:

   Tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade ne morate), izrendajte ih, posolite i ostavite nekoliko minuta da puste suvišnu tečnost. Lagano ih ocedite i stavite u posudu. Očistite i izrendajte šargarepu pa i nju dodajte u sud.  Posebno umutite jaja, dodajte jogurt, brašno, pecivo 1 kašiku ulja, posolite i pobiberite, dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun i na kraju izmrvljen sir. Sve lagano izmešajte da se sjedini i pomešajte sa tikvicama i šargarepom.                 

Smesu sipajte u uljem podmazanu posudu za pečenje i pecite u rerni na 200 C oko 30 min. tj. dok odozgo ne porumeni. Jelo poslužite toplo a jednako je ukusno i hladno.