Tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade ne morate), izrendajte ih, posolite i ostavite nekoliko minuta da puste suvišnu tečnost. Lagano ih ocedite i stavite u posudu. Očistite i izrendajte šargarepu pa i nju dodajte u sud. Posebno umutite jaja, dodajte jogurt, brašno, pecivo 1 kašiku ulja, posolite i pobiberite, dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun i na kraju izmrvljen sir. Sve lagano izmešajte da se sjedini i pomešajte sa tikvicama i šargarepom.
Smesu sipajte u uljem podmazanu posudu za pečenje i pecite u rerni na 200 C oko 30 min. tj. dok odozgo ne porumeni. Jelo poslužite toplo a jednako je ukusno i hladno.
Sastojci
Za 4 osoba
2 kom. tikvica
2-3 kom. šargarepe
3 kom. jaja
1 čaša jogurta
150 gr sira
1 kašika brašna
po ukusu so i biber
po želji mirođije, peršuna
1 kesica C Prašak za pecivo
3-4 kašike ulja
Naši proizvodi
Priprema
smesa:
Tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade ne morate), izrendajte ih, posolite i ostavite nekoliko minuta da puste suvišnu tečnost. Lagano ih ocedite i stavite u posudu. Očistite i izrendajte šargarepu pa i nju dodajte u sud. Posebno umutite jaja, dodajte jogurt, brašno, pecivo 1 kašiku ulja, posolite i pobiberite, dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun i na kraju izmrvljen sir. Sve lagano izmešajte da se sjedini i pomešajte sa tikvicama i šargarepom.
Smesu sipajte u uljem podmazanu posudu za pečenje i pecite u rerni na 200 C oko 30 min. tj. dok odozgo ne porumeni. Jelo poslužite toplo a jednako je ukusno i hladno.
Tagovi