Za 4 osoba
1 Jaje
1 Margarin
2 Šoljice Mlake vode
Po potrebi Brašna
250 g Dr. Oetker Gustin
200 g Mleveni orasi
1 Šoljica Ulja
750 g Šećera
2,5 Čaše (od jogurta) Vode
Korak 1
Ulupati margarin sa jajetom, pa dodati mlaku vodu. Postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se ne lepi za posudu.
Korak 2
Od umešenog testa napraviti oko 80 loptica i svaku uvaljati u gustin. Potom po 20 loptica spojiti i razviti koru veličine pleha.
Korak 3
Ponoviti postupak sa preostalim lopticama tako da se dobiju 4 kore.
Korak 4
Svaku koru posuti mlevrnim orasima. Iseći baklavu u tepsiji na kocke, a zatim svaku kocku iseći dijagonalno da se dobiju trouglovi.
Korak 5
Baklavu preliti uljem i ostaviti da odstoji desetak minuta. Peći je na 200°C dok ne porumeni.
Korak 6
Za to vreme skuvqti šerbet od 750g šećera i 2,5 čaše vode pa preliti baklavu.
Sastojci
Za 4 osoba
1 Jaje
1 Margarin
2 Šoljice Mlake vode
Po potrebi Brašna
250 g Dr. Oetker Gustin
200 g Mleveni orasi
1 Šoljica Ulja
750 g Šećera
2,5 Čaše (od jogurta) Vode
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Ulupati margarin sa jajetom, pa dodati mlaku vodu. Postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se ne lepi za posudu.
Korak 2
Od umešenog testa napraviti oko 80 loptica i svaku uvaljati u gustin. Potom po 20 loptica spojiti i razviti koru veličine pleha.
Korak 3
Ponoviti postupak sa preostalim lopticama tako da se dobiju 4 kore.
Korak 4
Svaku koru posuti mlevrnim orasima. Iseći baklavu u tepsiji na kocke, a zatim svaku kocku iseći dijagonalno da se dobiju trouglovi.
Korak 5
Baklavu preliti uljem i ostaviti da odstoji desetak minuta. Peći je na 200°C dok ne porumeni.
Korak 6
Za to vreme skuvqti šerbet od 750g šećera i 2,5 čaše vode pa preliti baklavu.
Tagovi