Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1 Jaje

1 Margarin

2 Šoljice Mlake vode

Po potrebi Brašna

200 g Mleveni orasi

1 Šoljica Ulja

750 g Šećera

2,5 Čaše (od jogurta) Vode

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Ulupati margarin sa jajetom, pa dodati mlaku vodu. Postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se ne lepi za posudu.

Korak 2

Od umešenog testa napraviti oko 80 loptica i svaku uvaljati u gustin. Potom po 20 loptica spojiti i razviti koru veličine pleha.

Korak 3

Ponoviti postupak sa preostalim lopticama tako da se dobiju 4 kore.

Korak 4

Svaku koru posuti mlevrnim orasima. Iseći baklavu u tepsiji na kocke, a zatim svaku kocku iseći dijagonalno da se dobiju trouglovi.

Korak 5

Baklavu preliti uljem i ostaviti da odstoji desetak minuta. Peći je na 200°C dok ne porumeni.

Korak 6

Za to vreme skuvqti šerbet od 750g šećera i 2,5 čaše vode pa preliti baklavu.