Ovsene pahuljice najpre usitniti u secku, dodati bananu, kakao, komadiće crne čokolade ( što je veći % kakaa to je kolačić kvalitetniji) , med, badem, urme, kikiriki puter i rendanu pomorandzinu koru.
Ceo sadržaj seckati do kompaktne mase.
Kada se dobije željena gustina testa, oblikovati keks, staviti na pleh i peći u rerni na 200c 20-ak minuta.
Preliv i dekoracija
Kada se ispečen keks ohladi, uvaljati u otopljenu crnu čokoladu i staviti u zamrzivač na 10-ak minuta dok se čokolada ne stegne.
Nakon toga izvaditi keksiće i dekorisati ih željenim sadržajem od bele čokolade .
Recept za nagradni konkurs: Recepti sa ovsenim pahuljicama
Sastojci
Za 4 osoba
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
30 g Bademi
1 komad/a Banane
100 g Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g
8 komad/a urma
50 g kikiriki puter
30 g Čokolada
20 g Med
2 g rendana pomorandzina kora
150 g Čokolada
40 g Bela čokolada
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Ovsene pahuljice najpre usitniti u secku, dodati bananu, kakao, komadiće crne čokolade ( što je veći % kakaa to je kolačić kvalitetniji) , med, badem, urme, kikiriki puter i rendanu pomorandzinu koru.
Ceo sadržaj seckati do kompaktne mase.
Kada se dobije željena gustina testa, oblikovati keks, staviti na pleh i peći u rerni na 200c 20-ak minuta.
Preliv i dekoracija
Kada se ispečen keks ohladi, uvaljati u otopljenu crnu čokoladu i staviti u zamrzivač na 10-ak minuta dok se čokolada ne stegne.
Nakon toga izvaditi keksiće i dekorisati ih željenim sadržajem od bele čokolade .
Tagovi