Iseckati sitno luk i prodindtati ga malo na malo ulja, a zatim dodati meso i malo samo ga dinstati, tek toliko da dobije boju. Dodati po ukusu soli i bibera.
Staviti u šerpicu vodu, mast i malo soli da provri.
Na dno pleha staviti malo ulja i razmazati pa poređati u krug tri kore tako da pola od svake kore bude van pleha jer će se posle sa tim delom kora pita prekriti i ostaviti sa strane 1-2 kore. Zatim malo poprskati sa prelivom, pa uzeti tri kore i izgžuvati ih, poprskati prelivom, pa staviti u pleh a preko njih trećinu mesa rasporediti, zatim sve ponoviti još dva puta. Dakle, tri izgužvane kore rasporediti u pleh, poprskati prelivom, staviti meso, i posle trećeg reda poklopiti delovima kora koje su van pleha ostale. Sa 1-2 kore koje smo ostavili sa strane pokriti burek, zavući sa svih strana i preliti sa još malo preliva.
Peći na 200 stepeni dok dobro ne porumeni. Kada je gotova, malo samo poprskati ostatkom pleha i ostaviti da se prohladi a onda uživati u ukusu!😉
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Mlevenog mesa
2 glavice Crnog luka
Malo malo Soli
Malo malo Bibera
300 ml Vode
1 supena kašika Masti
Malo malo Soli
1 pakovanje/a Kora za pitu
Priprema
Fil
Iseckati sitno luk i prodindtati ga malo na malo ulja, a zatim dodati meso i malo samo ga dinstati, tek toliko da dobije boju. Dodati po ukusu soli i bibera.
Staviti u šerpicu vodu, mast i malo soli da provri.
Na dno pleha staviti malo ulja i razmazati pa poređati u krug tri kore tako da pola od svake kore bude van pleha jer će se posle sa tim delom kora pita prekriti i ostaviti sa strane 1-2 kore. Zatim malo poprskati sa prelivom, pa uzeti tri kore i izgžuvati ih, poprskati prelivom, pa staviti u pleh a preko njih trećinu mesa rasporediti, zatim sve ponoviti još dva puta. Dakle, tri izgužvane kore rasporediti u pleh, poprskati prelivom, staviti meso, i posle trećeg reda poklopiti delovima kora koje su van pleha ostale. Sa 1-2 kore koje smo ostavili sa strane pokriti burek, zavući sa svih strana i preliti sa još malo preliva.
Peći na 200 stepeni dok dobro ne porumeni. Kada je gotova, malo samo poprskati ostatkom pleha i ostaviti da se prohladi a onda uživati u ukusu!😉
Tagovi