Sastojci

Za 4 osoba

Fil

500 g Mlevenog mesa

2 glavice Crnog luka

Malo malo Soli

Malo malo Bibera

Preliv

300 ml Vode

1 supena kašika Masti

Malo malo Soli

1 pakovanje/a Kora za pitu

Priprema

Fil

Iseckati sitno luk i prodindtati ga malo na malo ulja, a zatim dodati meso i malo samo ga dinstati, tek toliko da dobije boju. Dodati po ukusu soli i bibera.

Staviti u šerpicu vodu, mast i malo soli da provri.

Na dno pleha staviti malo ulja i razmazati pa poređati u krug tri kore tako da pola od svake kore bude van pleha jer će se posle sa tim delom kora pita prekriti i ostaviti sa strane 1-2 kore. Zatim malo poprskati sa prelivom, pa uzeti tri kore i izgžuvati ih, poprskati prelivom, pa staviti u pleh a preko njih trećinu mesa rasporediti, zatim sve ponoviti još dva puta. Dakle, tri izgužvane kore rasporediti u pleh, poprskati prelivom, staviti meso, i posle trećeg reda poklopiti delovima kora koje su van pleha ostale. Sa 1-2 kore koje smo ostavili sa strane pokriti burek, zavući sa svih strana i preliti sa još malo preliva.

Peći na 200 stepeni dok dobro ne porumeni. Kada je gotova, malo samo poprskati ostatkom pleha i ostaviti da se prohladi a onda uživati u ukusu!😉