Recept za nagradni konkurs: Recepti sa ovsenim pahuljicama

Sastojci

Za 20 osoba

Bonžitu

230 g Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g

50 g kikirikija

100 g meda

100 g margarina

50 g braon šećera

1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

1/4 kafena kašičica soli

80 g komadića čokolade

Naši proizvodi

Priprema

1.

U činiju sipati ovsene pahuljice, iseckan lešnik i kikiriki.

2.

U šerpu staviti margarin, med, braon šećer, ekstrakt vanile, so i mešati na laganoj vatri dok se sav šećer ne istopi. Dobijen sos sipati u činiju sa ovsenim pahuljicama i promešati. Dodati čokoladu i promešati kako bi se sve sjedinilo. Nakon toga, dobijenu smesu premestiti u odgovarajuću tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i prstima ili čašom pritiskati smesu dok se sve lepo ne spoji. Ostaviti tepsiju u frižider otprilike 2 sata kako bi se sve lepo steglo.

3.

Bonžitu iseći na štangle i poslužiti. Prijatno!