U činiju sipati ovsene pahuljice, iseckan lešnik i kikiriki.
2.
U šerpu staviti margarin, med, braon šećer, ekstrakt vanile, so i mešati na laganoj vatri dok se sav šećer ne istopi. Dobijen sos sipati u činiju sa ovsenim pahuljicama i promešati. Dodati čokoladu i promešati kako bi se sve sjedinilo. Nakon toga, dobijenu smesu premestiti u odgovarajuću tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i prstima ili čašom pritiskati smesu dok se sve lepo ne spoji. Ostaviti tepsiju u frižider otprilike 2 sata kako bi se sve lepo steglo.
Recept za nagradni konkurs: Recepti sa ovsenim pahuljicama
Sastojci
Za 20 osoba
230 g Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g
50 g kikirikija
100 g meda
100 g margarina
50 g braon šećera
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
1/4 kafena kašičica soli
80 g komadića čokolade
Naši proizvodi
Priprema
1.
U činiju sipati ovsene pahuljice, iseckan lešnik i kikiriki.
2.
U šerpu staviti margarin, med, braon šećer, ekstrakt vanile, so i mešati na laganoj vatri dok se sav šećer ne istopi. Dobijen sos sipati u činiju sa ovsenim pahuljicama i promešati. Dodati čokoladu i promešati kako bi se sve sjedinilo. Nakon toga, dobijenu smesu premestiti u odgovarajuću tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i prstima ili čašom pritiskati smesu dok se sve lepo ne spoji. Ostaviti tepsiju u frižider otprilike 2 sata kako bi se sve lepo steglo.
3.
Bonžitu iseći na štangle i poslužiti. Prijatno!