Dobro operite listove zelja, uklonite im deblje delove i na kratko provucite kroz provrelu vodu. U jednu posudu umutite jaja viljuškom, dodajte sir, pecivo, na krupno iseckano zelje i ulje pa sve zajedno dobro izmešajte.
U podmazan pleh stavite koru pa preko nje nanesite malo fila.
Tako nastavite do kraja, tj. dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru samo poprskajte uljem i stavite da se peče na 220 st. oko desetak minuta a zatim smanjite jačinu na 180 st. i pecite još dvadesetak minuta dok ne porumeni (zavisno od rerne).
Sastojci
Za 4 osoba
pola kg gotovih kora
3-4 kom. jaja
oko 300 gr sira
1 veza zelja
1 dl ulja
1 kesica C Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
pita:
Dobro operite listove zelja, uklonite im deblje delove i na kratko provucite kroz provrelu vodu. U jednu posudu umutite jaja viljuškom, dodajte sir, pecivo, na krupno iseckano zelje i ulje pa sve zajedno dobro izmešajte.
U podmazan pleh stavite koru pa preko nje nanesite malo fila.
Tako nastavite do kraja, tj. dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru samo poprskajte uljem i stavite da se peče na 220 st. oko desetak minuta a zatim smanjite jačinu na 180 st. i pecite još dvadesetak minuta dok ne porumeni (zavisno od rerne).
Pitu izvadite iz rerne i poslužite je toplu.
Tagovi