Za 4 osoba
1 veća glavica Crnog luka
2 Šargarepe
Po izboru Meso
Oko 200 gr Pirinča
Po želji Začini ( so, biber, peršun..)
Malo Ulja
Priprema
U sud, u kom ćete pripremati pilav, sipati malo ulja, zatim dodati sitno seckan luk i šargarepu, pa dinjstati na laganoj vatri.
Luk i šargarepu malo posoliti i dodati malo vode kako bi se povrće omekšalo.
Zatim, dodati meso da se uprži sa povrćem. ( Ovog puta koristila sam batake i karabatake koje sam prethodno kuvala u vodi za supu)
Kada je meso dovoljno uprženo, dodati pirinač koji ste prethodno oprali i potopili u mlakoj vodi.
Dodati začine po želji, i preliti vodom da se sve to lepo sjedini i ukrčka.
Voda brzo ispari, zato je potrebno doliti jos vode, tek toliko da bude iznad pirinča.
Zatim, odozgo posuti biberom.
( jer biber daje poseban ukus ovom jelu)
Peći u zagrejanoj pećnici na 200°.
Sastojci
Za 4 osoba
1 veća glavica Crnog luka
2 Šargarepe
Po izboru Meso
Oko 200 gr Pirinča
Po želji Začini ( so, biber, peršun..)
Malo Ulja
Priprema
Priprema
U sud, u kom ćete pripremati pilav, sipati malo ulja, zatim dodati sitno seckan luk i šargarepu, pa dinjstati na laganoj vatri.
Luk i šargarepu malo posoliti i dodati malo vode kako bi se povrće omekšalo.
Zatim, dodati meso da se uprži sa povrćem. ( Ovog puta koristila sam batake i karabatake koje sam prethodno kuvala u vodi za supu)
Kada je meso dovoljno uprženo, dodati pirinač koji ste prethodno oprali i potopili u mlakoj vodi.
Dodati začine po želji, i preliti vodom da se sve to lepo sjedini i ukrčka.
Voda brzo ispari, zato je potrebno doliti jos vode, tek toliko da bude iznad pirinča.
Zatim, odozgo posuti biberom.
( jer biber daje poseban ukus ovom jelu)
Peći u zagrejanoj pećnici na 200°.