Sastojci

Za 4 osoba

Pilav

1 veća glavica Crnog luka

2 Šargarepe

Po izboru Meso

Oko 200 gr Pirinča

Po želji Začini ( so, biber, peršun..)

Malo Ulja

Priprema

Priprema

U sud, u kom ćete pripremati pilav, sipati malo ulja, zatim dodati sitno seckan luk i šargarepu, pa dinjstati na laganoj vatri.

Luk i šargarepu malo posoliti i dodati malo vode kako bi se povrće omekšalo.

Zatim, dodati meso da se uprži sa povrćem. ( Ovog puta koristila sam batake i karabatake koje sam prethodno kuvala u vodi za supu)

Kada je meso dovoljno uprženo, dodati pirinač koji ste prethodno oprali i potopili u mlakoj vodi.

Dodati začine po želji, i preliti vodom da se sve to lepo sjedini i ukrčka.

Voda brzo ispari, zato je potrebno doliti jos vode, tek toliko da bude iznad pirinča.

Zatim, odozgo posuti biberom.

( jer biber daje poseban ukus ovom jelu)

Peći u zagrejanoj pećnici na 200°.