Najpre ispecite palačinke na način na koji ih obično pravite, samo bi trebale biti bar malo deblje za tortu.
Za nadev stavite u posudu 3 dl mleka sa šećerom i vanilom da provri pa dodajte puding od čokolade rastvoren u 1 dl mleka i kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu uz stalno mešanje. U kuvan puding odmah dodajte mlevene orahe i mlevenu plazmu. Sve dobro sjedinite pa sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Na tacnu za tortu stavite jednu palačinku, premažite je nadevom i tako nastavite dok ne utrošite palačinke i nadev s'tim što poslednju palačinku nemojte filovati.
Čokoladni preliv:
Posebno na pari istopite čokoladu sa uljem i još toplu nanesite na poslednju palačinku.
Ostavite tortu u frižider da se čokolada stegne, pa je poslužite.👌
Recept za nagradni konkurs: Što poželi oko, neka bude čoko!
Sastojci
Za 9 osoba
desetak komada ispečenih palačinki
4 dl mleka
3-4 kašike šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
150 gr mlevenog keksa
150 gr mlevenih oraha
100 gr čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Najpre ispecite palačinke na način na koji ih obično pravite, samo bi trebale biti bar malo deblje za tortu.
Za nadev stavite u posudu 3 dl mleka sa šećerom i vanilom da provri pa dodajte puding od čokolade rastvoren u 1 dl mleka i kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu uz stalno mešanje. U kuvan puding odmah dodajte mlevene orahe i mlevenu plazmu. Sve dobro sjedinite pa sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Na tacnu za tortu stavite jednu palačinku, premažite je nadevom i tako nastavite dok ne utrošite palačinke i nadev s'tim što poslednju palačinku nemojte filovati.
Čokoladni preliv:
Posebno na pari istopite čokoladu sa uljem i još toplu nanesite na poslednju palačinku.
Ostavite tortu u frižider da se čokolada stegne, pa je poslužite.👌
Tagovi