Sastojci

Za 12 osoba

Potrebno je:

1 kg feferona,

5 - 6 kafena kašičica soli,

5 - 6 kafena kašičica kristal šećera,

1 l alkoholno sirće od 9 %

1/5 kesica/e C Konzervans

1/10 kesica/e C Vinobran

1/4 kesica/e C Crni biber u zrnu

1,5 l hladna voda.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Dobro oprati sveže i zdrave papričice – feferone, iseći duži deo peteljke, naređati ih uspravno u staklene teglice. U koliko koristite manje teglice od 370 g dodajte u svaku teglicu kašičicu šećera i 1 kašičicu soli, par zrna bibera (po želji) dodajte na vrh noža konzervans i malo vinobrana.

Naređane feferone pritisnuti plastičnom ,,pahuljicom,, da papričice ne bi isplivale u koliko nisu dobro upakovane u teglici, zatim 1/3 teglice nalite 9% alkoholnog sirćeta (ako su feferoni jako ljuti, želite da neutrališete ljutinu možete naliti i 1/2 sirćeta u tegli) a ostalo dopunite vodom.

Teglice dobro zatvorite metalnim zatvaračima, okrenite par puta teglicu da bi se sadržaj soli i šećera istopio, a sirće i voda pomešali.

U koliko koristite tegle od 800 g povećajte količinu soli i šećera na po 2 kafene kašičice, kao i količinu konzervansa i vinobrana.

Teglice čuvati na suvom, prozračnom i tamnom mestu. Ovako pripremljene ljute papričice možete koristiti posle mesec dana. 

Na ovaj način pripremljene ljute papričice ostaju čvrste i veoma su ukusne.