U solju mlake vode dodati kvasac i kasicicu secer. Ostaviti da kvasac nadodje.
2
U drugu posudi sipati toplu vodu, dodati secer i so. Dodati jednu soljici ulje. Dodati nadosli kvasac. Promesati i dodavati brasno. Mesati varjacom. Testo ne sme biti previse tvrdo.
3
Ostaviti testo da malo nadodje. Pospati povrsinu brasnom i istresti testo i oklagijom razviti koru. I ostaviti 5 min krofne.
4
U tiganju naliti ulje i ostaviti danse zagreje. Kada se zagreje prziti krofne.
Sastojci
Za 1 osoba
20 g Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
500 ml Voda
6 kafena kašičica Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 pakovanje/a C Šećer u prahu 250g
800 g Brašno T-500
- malo Soli
- malo Ulje
Naši proizvodi
Priprema
1
U solju mlake vode dodati kvasac i kasicicu secer. Ostaviti da kvasac nadodje.
2
U drugu posudi sipati toplu vodu, dodati secer i so. Dodati jednu soljici ulje. Dodati nadosli kvasac. Promesati i dodavati brasno. Mesati varjacom. Testo ne sme biti previse tvrdo.
3
Ostaviti testo da malo nadodje. Pospati povrsinu brasnom i istresti testo i oklagijom razviti koru. I ostaviti 5 min krofne.
4
U tiganju naliti ulje i ostaviti danse zagreje. Kada se zagreje prziti krofne.
5
Krofne uvaljati u secer u prahu i vanilin secer.