Sastojci

Za 1 osoba

Batak

1 komad/a Pileći batak

Nekoliko Raznovrsnih začina

Beli sos

50 g Puter

50 ml Mleko

100 ml Pavlaka za kuvanje

100 g Kačkavalj

Pola Kokošija kocka sa začinima

Malo So

Malo Biber

Malo Beli luk u prahu

Malo Sušeni peršun

3 supena kašika Pavlaka (mlečna)

Salata

1 komad/a Paradajz

Priprema

Priprema pilećeg bataka

U dublju šerpicu na nekoliko minuta prokuvati batak. Odvojiti ga od koske.

Potom batak začiniti sa začinima po želji i ukusu, pa ga prebaciti na pek papir i staviti par kapi ulja.

Peći u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne porumeni.

Priprema belog sosa

U tiganju istopiti puter i dodati ulje,zatim pavlaku za kuvanje. Mešati pa dodati mleko,kokošiju kocku, začine i kačkavalj da bi se zgusnuo sos.

Serviranje

Poslužiti toplo. Dekorisati po želji i uz jelo bi lepo išao paradajz.

Prijatno! 🧑‍🍳