Za 1 osoba
1 komad/a Pileći batak
Nekoliko Raznovrsnih začina
50 g Puter
50 ml Mleko
100 ml Pavlaka za kuvanje
100 g Kačkavalj
Pola Kokošija kocka sa začinima
Malo So
Malo Biber
Malo Beli luk u prahu
Malo Sušeni peršun
3 supena kašika Pavlaka (mlečna)
1 komad/a Paradajz
Priprema pilećeg bataka
U dublju šerpicu na nekoliko minuta prokuvati batak. Odvojiti ga od koske.
Potom batak začiniti sa začinima po želji i ukusu, pa ga prebaciti na pek papir i staviti par kapi ulja.
Peći u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne porumeni.
Priprema belog sosa
U tiganju istopiti puter i dodati ulje,zatim pavlaku za kuvanje. Mešati pa dodati mleko,kokošiju kocku, začine i kačkavalj da bi se zgusnuo sos.
Serviranje
Poslužiti toplo. Dekorisati po želji i uz jelo bi lepo išao paradajz.
Prijatno! 🧑🍳
Sastojci
Za 1 osoba
1 komad/a Pileći batak
Nekoliko Raznovrsnih začina
50 g Puter
50 ml Mleko
100 ml Pavlaka za kuvanje
100 g Kačkavalj
Pola Kokošija kocka sa začinima
Malo So
Malo Biber
Malo Beli luk u prahu
Malo Sušeni peršun
3 supena kašika Pavlaka (mlečna)
1 komad/a Paradajz
Priprema
Priprema pilećeg bataka
U dublju šerpicu na nekoliko minuta prokuvati batak. Odvojiti ga od koske.
Potom batak začiniti sa začinima po želji i ukusu, pa ga prebaciti na pek papir i staviti par kapi ulja.
Peći u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne porumeni.
Priprema belog sosa
U tiganju istopiti puter i dodati ulje,zatim pavlaku za kuvanje. Mešati pa dodati mleko,kokošiju kocku, začine i kačkavalj da bi se zgusnuo sos.
Serviranje
Poslužiti toplo. Dekorisati po želji i uz jelo bi lepo išao paradajz.
Prijatno! 🧑🍳
Tagovi