Recept za nagradni konkurs: Što poželi oko, neka bude čoko!

Sastojci

Za 12 osoba

Koru

2 šolje mleka

1/2 šolje šećera

3 supena kašika ulja

3 supena kašika pekmeza od šljiva

100 g crne čokolade za kuvanje

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

2 šolje brašna

1 kafena kašičica muskatnog oraha

Fil

600 ml mleka

4 supena kašika šećera

250 g margarina

Po potrebi nekoliko kašika C Šlag krem sa ukusom čokolade 60g

Glazuru

100 g crne čokolade za kuvanje

20 g margarina

1 supena kašika kikiriki putera sa komadićima kikirikija

Po potrebi nekoliko kašika šlag krema od čokolade

Dekoracija

Po potrebi malo Dr. Oetket čoko preliva za kolače i torte

Naši proizvodi

Priprema

Kore

Umutiti mleko, šećer i ulje, a zatim dodati džem od šljiva, otopljenu čokoladu za kuvanje, promešati sastojke pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, vanilin šećerom, kakaom i muskatnim orahom. Sjediniti sve sastojke i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 7 minuta. Gotovu koru uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.

Fila

Umutiti šlag krem od čokolade sa 150 ml mleka ili vode. ( pola kreme iskoristiti za fil, a pola za glazuru. Na laganoj vatri kuvati 500 ml mleka. U činiju ili tanjir sipati puding, pomešati ga sa šećerom i mlekom. Mešati dok se ne razbiju grudvice, pa sipati u mleko uz neprekidno mešanje kuvati par minuta. Gotov puding ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Penasto umutiti margarin i dodati ohlađen puding, pa nastaviti mućenje, potom dodati par kašika šlag kreme od čokolade.

Filovanje torte

Rolat odmotati i iseći uspravno na šest traka. Na traku staviti kašiku fila, razmazati i uviti uspravno u rolat. Prematati uvijenu koru filom, nafilovati i drugu koru pa je obmotati okp prve i tako dok ne potrošimo kore. Tortu premazati ostatkom fila i odtaviti u frižider da se ohladi

Glazura

Otopiti margarin i čokoladu na pari, dodati kašiku kikiriki putera sa komadićima kikirikija( ima u Idei). Promešati masu, pa sipsti u ostazak šlag krema od čokolade. Masu sjediniti i sipsti preko ohlađene torte i ostaviti da se stegne. Prelivom za torte i kolače praviti nepravilne krugove(godove)