1 supena kašika
kikiriki putera sa komadićima kikirikija
Po potrebi nekoliko kašika
šlag krema od čokolade
Dekoracija
Po potrebi malo
Dr. Oetket čoko preliva za kolače i torte
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Umutiti mleko, šećer i ulje, a zatim dodati džem od šljiva, otopljenu čokoladu za kuvanje, promešati sastojke pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, vanilin šećerom, kakaom i muskatnim orahom. Sjediniti sve sastojke i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 7 minuta. Gotovu koru uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Fila
Umutiti šlag krem od čokolade sa 150 ml mleka ili vode. ( pola kreme iskoristiti za fil, a pola za glazuru. Na laganoj vatri kuvati 500 ml mleka. U činiju ili tanjir sipati puding, pomešati ga sa šećerom i mlekom. Mešati dok se ne razbiju grudvice, pa sipati u mleko uz neprekidno mešanje kuvati par minuta. Gotov puding ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Penasto umutiti margarin i dodati ohlađen puding, pa nastaviti mućenje, potom dodati par kašika šlag kreme od čokolade.
Filovanje torte
Rolat odmotati i iseći uspravno na šest traka. Na traku staviti kašiku fila, razmazati i uviti uspravno u rolat. Prematati uvijenu koru filom, nafilovati i drugu koru pa je obmotati okp prve i tako dok ne potrošimo kore. Tortu premazati ostatkom fila i odtaviti u frižider da se ohladi
Glazura
Otopiti margarin i čokoladu na pari, dodati kašiku kikiriki putera sa komadićima kikirikija( ima u Idei). Promešati masu, pa sipsti u ostazak šlag krema od čokolade. Masu sjediniti i sipsti preko ohlađene torte i ostaviti da se stegne. Prelivom za torte i kolače praviti nepravilne krugove(godove)
Recept za nagradni konkurs: Što poželi oko, neka bude čoko!
Sastojci
Za 12 osoba
2 šolje mleka
1/2 šolje šećera
3 supena kašika ulja
3 supena kašika pekmeza od šljiva
100 g crne čokolade za kuvanje
1 kesica C Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
2 šolje brašna
1 kafena kašičica muskatnog oraha
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
600 ml mleka
4 supena kašika šećera
250 g margarina
Po potrebi nekoliko kašika C Šlag krem sa ukusom čokolade 60g
100 g crne čokolade za kuvanje
20 g margarina
1 supena kašika kikiriki putera sa komadićima kikirikija
Po potrebi nekoliko kašika šlag krema od čokolade
Po potrebi malo Dr. Oetket čoko preliva za kolače i torte
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Umutiti mleko, šećer i ulje, a zatim dodati džem od šljiva, otopljenu čokoladu za kuvanje, promešati sastojke pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, vanilin šećerom, kakaom i muskatnim orahom. Sjediniti sve sastojke i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 7 minuta. Gotovu koru uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Fila
Umutiti šlag krem od čokolade sa 150 ml mleka ili vode. ( pola kreme iskoristiti za fil, a pola za glazuru. Na laganoj vatri kuvati 500 ml mleka. U činiju ili tanjir sipati puding, pomešati ga sa šećerom i mlekom. Mešati dok se ne razbiju grudvice, pa sipati u mleko uz neprekidno mešanje kuvati par minuta. Gotov puding ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Penasto umutiti margarin i dodati ohlađen puding, pa nastaviti mućenje, potom dodati par kašika šlag kreme od čokolade.
Filovanje torte
Rolat odmotati i iseći uspravno na šest traka. Na traku staviti kašiku fila, razmazati i uviti uspravno u rolat. Prematati uvijenu koru filom, nafilovati i drugu koru pa je obmotati okp prve i tako dok ne potrošimo kore. Tortu premazati ostatkom fila i odtaviti u frižider da se ohladi
Glazura
Otopiti margarin i čokoladu na pari, dodati kašiku kikiriki putera sa komadićima kikirikija( ima u Idei). Promešati masu, pa sipsti u ostazak šlag krema od čokolade. Masu sjediniti i sipsti preko ohlađene torte i ostaviti da se stegne. Prelivom za torte i kolače praviti nepravilne krugove(godove)
Tagovi