Sastojci

Za 6 osoba

Spanać

1000 g Svež spanać

Pirinač

1,5 Šolja za kafu Pirinač

Mleveno meso

350 g Mleveno meso

1 veća Glavica crnog luka

Otprilike Vegeta

Otprilike Ulje

Beli preliv

400 ml Neutralna pavlaka

200 ml Mleko

2 manja komad/a Jaje

Otprilike Rendani kačkavalj

Otprilike Začini (So, Vegeta, Beli luk u prahu, Biber)

Priprema

Priprema pirinča

U šerpicu dodati šolju i po pirinča i četiri i po šolje vode. Posoliti. Prokuvati ga, ocediti i prebaciti u tepsiju.

Priprema spanaća

Očistiti i oprati svež spanać. Skuvati ga, dovoljno je nakon ključanja koji minut još da se krčka i može da se cedi od vode. Prohladiti ga i iseći na sitnije. Prebaciti ga u tepsiju sa pirinčem.

Priprema mlevenog mesa

Na ulju propržiti luk i dodati mu mleveno meso, koje se prethodno rukom izmrvi u činiji i nalije vrlo malo vodom da omekša. Začiniti po ukusu.

Nakon pripreme, prebaciti sve iz tiganja u tepsiju.

Priprema belog sosa

U dubljoj činiji umutiti jaja, pomešati neutralnu pavlaku,mleko i začine po ukusu.

Razliti po tepsiji, sve sastojke lepo izmešati, da bude sve prekriveno belim prelivom.

Preko narendati kačkavalj, ako volite da se manje zapeče da bi se više razvlači stavite ga pred kraj pečenja.

Peći u zagrejanoj rerni na

250 °C.