Otprilike
Začini (So, Vegeta, Beli luk u prahu, Biber)
Priprema
Priprema pirinča
U šerpicu dodati šolju i po pirinča i četiri i po šolje vode. Posoliti. Prokuvati ga, ocediti i prebaciti u tepsiju.
Priprema spanaća
Očistiti i oprati svež spanać. Skuvati ga, dovoljno je nakon ključanja koji minut još da se krčka i može da se cedi od vode. Prohladiti ga i iseći na sitnije. Prebaciti ga u tepsiju sa pirinčem.
Priprema mlevenog mesa
Na ulju propržiti luk i dodati mu mleveno meso, koje se prethodno rukom izmrvi u činiji i nalije vrlo malo vodom da omekša. Začiniti po ukusu.
Nakon pripreme, prebaciti sve iz tiganja u tepsiju.
Priprema belog sosa
U dubljoj činiji umutiti jaja, pomešati neutralnu pavlaku,mleko i začine po ukusu.
Razliti po tepsiji, sve sastojke lepo izmešati, da bude sve prekriveno belim prelivom.
Preko narendati kačkavalj, ako volite da se manje zapeče da bi se više razvlači stavite ga pred kraj pečenja.
Sastojci
Za 6 osoba
1000 g Svež spanać
1,5 Šolja za kafu Pirinač
350 g Mleveno meso
1 veća Glavica crnog luka
Otprilike Vegeta
Otprilike Ulje
400 ml Neutralna pavlaka
200 ml Mleko
2 manja komad/a Jaje
Otprilike Rendani kačkavalj
Otprilike Začini (So, Vegeta, Beli luk u prahu, Biber)
Priprema
Priprema pirinča
U šerpicu dodati šolju i po pirinča i četiri i po šolje vode. Posoliti. Prokuvati ga, ocediti i prebaciti u tepsiju.
Priprema spanaća
Očistiti i oprati svež spanać. Skuvati ga, dovoljno je nakon ključanja koji minut još da se krčka i može da se cedi od vode. Prohladiti ga i iseći na sitnije. Prebaciti ga u tepsiju sa pirinčem.
Priprema mlevenog mesa
Na ulju propržiti luk i dodati mu mleveno meso, koje se prethodno rukom izmrvi u činiji i nalije vrlo malo vodom da omekša. Začiniti po ukusu.
Nakon pripreme, prebaciti sve iz tiganja u tepsiju.
Priprema belog sosa
U dubljoj činiji umutiti jaja, pomešati neutralnu pavlaku,mleko i začine po ukusu.
Razliti po tepsiji, sve sastojke lepo izmešati, da bude sve prekriveno belim prelivom.
Preko narendati kačkavalj, ako volite da se manje zapeče da bi se više razvlači stavite ga pred kraj pečenja.
Peći u zagrejanoj rerni na
250 °C.
Tagovi