Recept za nagradni konkurs: Što poželi oko, neka bude čoko!

Sastojci

Za 16 osoba

kora

10 komad/a belanaca

6 komad/a Žumanca

160 g šećera

40 g Brašno T-400

150 g oraha

fil

4 komad/a žumanaca

200 g šećera

2 supena kašika Brašno T-400

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

5 dl mleka

1 komad/a Margarin

100 g Čokolada

grilijaš

200 g oraha

200 g šećera

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Umutiti belanca, dodati šećer, vanilin šećer, žumanca, prašak za pecivo i brašno.

Masu sjediniti i sipati u pleh standardnih dimenzija.

Rernu zagrejati na 180 °C.

Kora se peče 10 minuta na toj temperaturi, nakon tog vremena temperatura rerne se smanji na 160 °C, i kora se peče još 25 minuta.

Koru podeliti na 3 dela.

fil

Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, gustinom i mlekom.

Masu sipati u šerpu sa preostalim mlekom i skuvati krem.

Ohladiti krem.

Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, i u njega dodati ohlađen krem od žumanaca.

Dobijeni krem podeliti na dva jednaka dela.

Jedan deo fila ostaje žut dok se u drugi dodaje čokolada.

grilijaš

Karamelizovati šećer, dodati orahe, sve izmešati i dobijenu masu izručiti na papir za pečenje.

Ohlađene orahe iseckati u čoperu.

filovanje

Kora

Žuti krem

Grilijaš

Kora

Čokoladni krem

Grilijaš

Kora

Žuti krem

Grilijaš

Nafilovanu tortu uviti u papir za pečenje i ostaviti je 12 sati u frižideru.