Za 16 osoba
10 komad/a belanaca
6 komad/a Žumanca
160 g šećera
40 g Brašno T-400
150 g oraha
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
4 komad/a žumanaca
200 g šećera
2 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
5 dl mleka
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad/a Margarin
250 g C Šećer u prahu 250g
100 g Čokolada
200 g oraha
Kora
Umutiti belanca, dodati šećer, vanilin šećer, žumanca, prašak za pecivo i brašno.
Masu sjediniti i sipati u pleh standardnih dimenzija.
Rernu zagrejati na 180 °C.
Kora se peče 10 minuta na toj temperaturi, nakon tog vremena temperatura rerne se smanji na 160 °C, i kora se peče još 25 minuta.
Koru podeliti na 3 dela.
fil
Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, gustinom i mlekom.
Masu sipati u šerpu sa preostalim mlekom i skuvati krem.
Ohladiti krem.
Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, i u njega dodati ohlađen krem od žumanaca.
Dobijeni krem podeliti na dva jednaka dela.
Jedan deo fila ostaje žut dok se u drugi dodaje čokolada.
grilijaš
Karamelizovati šećer, dodati orahe, sve izmešati i dobijenu masu izručiti na papir za pečenje.
Ohlađene orahe iseckati u čoperu.
filovanje
Žuti krem
Grilijaš
Čokoladni krem
Nafilovanu tortu uviti u papir za pečenje i ostaviti je 12 sati u frižideru.
Recept za nagradni konkurs: Što poželi oko, neka bude čoko!
Sastojci
Za 16 osoba
10 komad/a belanaca
6 komad/a Žumanca
160 g šećera
40 g Brašno T-400
150 g oraha
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
4 komad/a žumanaca
200 g šećera
2 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
5 dl mleka
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad/a Margarin
250 g C Šećer u prahu 250g
100 g Čokolada
200 g oraha
200 g šećera
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Umutiti belanca, dodati šećer, vanilin šećer, žumanca, prašak za pecivo i brašno.
Masu sjediniti i sipati u pleh standardnih dimenzija.
Rernu zagrejati na 180 °C.
Kora se peče 10 minuta na toj temperaturi, nakon tog vremena temperatura rerne se smanji na 160 °C, i kora se peče još 25 minuta.
Koru podeliti na 3 dela.
fil
Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, gustinom i mlekom.
Masu sipati u šerpu sa preostalim mlekom i skuvati krem.
Ohladiti krem.
Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, i u njega dodati ohlađen krem od žumanaca.
Dobijeni krem podeliti na dva jednaka dela.
Jedan deo fila ostaje žut dok se u drugi dodaje čokolada.
grilijaš
Karamelizovati šećer, dodati orahe, sve izmešati i dobijenu masu izručiti na papir za pečenje.
Ohlađene orahe iseckati u čoperu.
filovanje
Kora
Žuti krem
Grilijaš
Kora
Čokoladni krem
Grilijaš
Kora
Žuti krem
Grilijaš
Nafilovanu tortu uviti u papir za pečenje i ostaviti je 12 sati u frižideru.
Tagovi