Sastojci

Za 6 osoba

Kačkavalj

6 komad/a Deblje sečenih kriški kačkavalja

Poh

Proizvoljno Voda

Oko 150g Brašno

1 komad/a Jaje

1 supena kašika Mleko

Malo So

Oko 200g Prezle

Prženje

Što više Ulje i Puter

Tartar sos

50 g Majonez

100 g Kisela pavlaka

30 g Kiseli krastavčići

1 kafena kašičica Mirođija/Peršun

1 Čen beli luk

Par kapi Limunovog soka

Otprilike So

Priprema

Priprema

Iseći na deblje kocke kačkavalj.

U 4 dublje činije pripremiti sledeće:

1.voda

2.brašno

3.jaje sa mlekom i soli

4.prezle

Priprema poh-a

Kačkavalj uvaljati u vodu, pa u brašno, zatim jaja, opet brašno, pa jaja i, na kraju, u prezle.

Prženje

U dubljoj šerpici zagrejati ulje uz kocku putera. Količina ulja je dovoljna kad prekrije kačkavalj. Zatim, smanjiti ringlu i na laganoj vatri pržiti, da ne bi zagorelo i da bi se lepo ispržilo sa svih strana.

Pravljenje Tartar sosa

U manju činiju pomešati majonez, kiselu pavlaku, seckani beli luk, peršun i mirođiju, seckane kisele krastavčiće, limunov sok. Posoliti po ukusu.