Kačkavalj uvaljati u vodu, pa u brašno, zatim jaja, opet brašno, pa jaja i, na kraju, u prezle.
Prženje
U dubljoj šerpici zagrejati ulje uz kocku putera. Količina ulja je dovoljna kad prekrije kačkavalj. Zatim, smanjiti ringlu i na laganoj vatri pržiti, da ne bi zagorelo i da bi se lepo ispržilo sa svih strana.
Pravljenje Tartar sosa
U manju činiju pomešati majonez, kiselu pavlaku, seckani beli luk, peršun i mirođiju, seckane kisele krastavčiće, limunov sok. Posoliti po ukusu.
Sastojci
Za 6 osoba
6 komad/a Deblje sečenih kriški kačkavalja
Proizvoljno Voda
Oko 150g Brašno
1 komad/a Jaje
1 supena kašika Mleko
Malo So
Oko 200g Prezle
Što više Ulje i Puter
50 g Majonez
100 g Kisela pavlaka
30 g Kiseli krastavčići
1 kafena kašičica Mirođija/Peršun
1 Čen beli luk
Par kapi Limunovog soka
Otprilike So
Priprema
Priprema
Iseći na deblje kocke kačkavalj.
U 4 dublje činije pripremiti sledeće:
1.voda
2.brašno
3.jaje sa mlekom i soli
4.prezle
Priprema poh-a
Kačkavalj uvaljati u vodu, pa u brašno, zatim jaja, opet brašno, pa jaja i, na kraju, u prezle.
Prženje
U dubljoj šerpici zagrejati ulje uz kocku putera. Količina ulja je dovoljna kad prekrije kačkavalj. Zatim, smanjiti ringlu i na laganoj vatri pržiti, da ne bi zagorelo i da bi se lepo ispržilo sa svih strana.
Pravljenje Tartar sosa
U manju činiju pomešati majonez, kiselu pavlaku, seckani beli luk, peršun i mirođiju, seckane kisele krastavčiće, limunov sok. Posoliti po ukusu.
Tagovi