Papričice dobro oprati i odseći petiljke a zatim složiti u 4 teglice od po pola kilograma.U svaku napunjenu teglicu papričicama dodati jednu ravnu supenu kašiku soli i ravnu kašiku šećera.Dodati po 5 zrna bibera u svaku teglu.
2.
Napraviti rastvor od vode i sirćeta i time zaliti papričice.Dobro zatvoriti teglice.Pasterizovati ih u rerni 90 minuta na 90°C.Posle toga isključiti rernu i u njoj ostaviti tegle da se ohlade..
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg ljutih papričica
4 supena kašika soli
4 supena kašika šećera
20 zrna bibera
700 ml vode
300 ml alkoholnog sirćeta
Priprema
1.
Papričice dobro oprati i odseći petiljke a zatim složiti u 4 teglice od po pola kilograma.U svaku napunjenu teglicu papričicama dodati jednu ravnu supenu kašiku soli i ravnu kašiku šećera.Dodati po 5 zrna bibera u svaku teglu.
2.
Napraviti rastvor od vode i sirćeta i time zaliti papričice.Dobro zatvoriti teglice.Pasterizovati ih u rerni 90 minuta na 90°C.Posle toga isključiti rernu i u njoj ostaviti tegle da se ohlade..