Sastojci

Za 3 osoba

Korak 1

500 g Svinjsko meso od buta

800 g Krompir

5 komad/a Šargarepa

2 supena kašika Začin C

1 dl Ulje

Priprema

Priprema jela

Meso osečeno na šnicle se pospe sa malo začina C i izlupa čekićem za meso sa obe strane.

Stavlja se u posudu sa uljem, uz dodatak pola šolje vode, poklapa (u nedostatku odogvarajućeg poklopca može da se dobro zatvori aluminijumskom folijom) i peče u rerni oko 30 minuta.

Krompir se oljušti i iseče na komade približno iste veličine.

Šargarepa se oljušti i iseče na pola.

Povrće se pospe sa 2 kašike začina C i dobro izmeša.

Kad je meso napola pečeno dodaje se povrće i dobro izmeša sa uljem. Poklapa se i nastavlja se pečenje oko 30 minuta. Nakon toga se otklapa i peče još malo, da se na krompiru uhvati korica i da se potpuno ispeče.

Na ovaj način krompir je mek i sočan iznutra, a spolja hrskav.

Prijatno!