Meso osečeno na šnicle se pospe sa malo začina C i izlupa čekićem za meso sa obe strane.
Stavlja se u posudu sa uljem, uz dodatak pola šolje vode, poklapa (u nedostatku odogvarajućeg poklopca može da se dobro zatvori aluminijumskom folijom) i peče u rerni oko 30 minuta.
Krompir se oljušti i iseče na komade približno iste veličine.
Šargarepa se oljušti i iseče na pola.
Povrće se pospe sa 2 kašike začina C i dobro izmeša.
Kad je meso napola pečeno dodaje se povrće i dobro izmeša sa uljem. Poklapa se i nastavlja se pečenje oko 30 minuta. Nakon toga se otklapa i peče još malo, da se na krompiru uhvati korica i da se potpuno ispeče.
Na ovaj način krompir je mek i sočan iznutra, a spolja hrskav.
Sastojci
Za 3 osoba
500 g Svinjsko meso od buta
800 g Krompir
5 komad/a Šargarepa
2 supena kašika Začin C
1 dl Ulje
Priprema
Priprema jela
Meso osečeno na šnicle se pospe sa malo začina C i izlupa čekićem za meso sa obe strane.
Stavlja se u posudu sa uljem, uz dodatak pola šolje vode, poklapa (u nedostatku odogvarajućeg poklopca može da se dobro zatvori aluminijumskom folijom) i peče u rerni oko 30 minuta.
Krompir se oljušti i iseče na komade približno iste veličine.
Šargarepa se oljušti i iseče na pola.
Povrće se pospe sa 2 kašike začina C i dobro izmeša.
Kad je meso napola pečeno dodaje se povrće i dobro izmeša sa uljem. Poklapa se i nastavlja se pečenje oko 30 minuta. Nakon toga se otklapa i peče još malo, da se na krompiru uhvati korica i da se potpuno ispeče.
Na ovaj način krompir je mek i sočan iznutra, a spolja hrskav.
Prijatno!
Tagovi